LETEAKSJON: Letemannskapene jobbet gjennom natten med søk etter den savnede kvinnen.
LETEAKSJON: Letemannskapene jobbet gjennom natten med søk etter den savnede kvinnen. Foto: Svein Aam

Kvinne i 20-årene savnet på fjelltur

En kvinne i 20-årene fra Polen er savnet etter at hun dro ut på fjelltur i Ørsta på Sunnmøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Omtrent klokken 14.30 onsdag ettermiddag begynte den polske kvinnen turen opp mot toppen av fjellet Saudehornet i Ørsta i Møre og Romsdal.

– Turen opp og ned skal ta rundt tre og en halv time. Hun har ikke kommet hjem, og bilen hennes står parkert ved starten av turstien. Vi mistenker at det kan ha skjedd noe, sa operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2 ved 19-tiden.

Politiet opplyser at kvinnen bor i området.

Politiet startet en leteaksjon etter kvinnen ved 18.30-tiden. Mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder leter i fjellet, mens redningshelikopter fra Florø også er satt inn i søket.

– Vi søker på flere fronter, og mannskaper fra Røde Kors går hele stien opp til toppen. Vi har også snakket med noen turgåere som har vært på toppen, men de hadde ikke sett noe, sa Reite.

Saudehornet er et populært fjell å gå turer i. En tursti går helt opp, mens terrenget rundt stiene kan være bratte. Klokken 09.00 er søket fremdeles resultatløst, men politiet har fremdeles et håp om at hun skal bli funnet i live.

– Vi har gjort søk i mørke, nå skal vi gå opp den samme løypa med lys. Det er en ganske konkret plass å gjøre søk på, sier operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt Kenneth Sætre til TV 2.