Slik ble julelåta til: – Det var ikke tanken min at det skulle gå denne veien

Erik Follestad tviler på at det blir noen juleturné med den nye låta, men at sangkarrieren er over med dette vil han ikke utelukke.

Onsdag kom sangen «Juletragedien» med Mads Hansen, Erik Follestad og Linni Meister ut.

VGs anmelder ga sangen terningkast to og kalte blant annet sangen for «en tvangstanke av et juleminne etter et julebord man aller helst vil glemme så fort som over hodet mulig.»

Erik Follestad innrømmer overfor TV 2 at han ikke hadde trodd han ville se seg selv som juleartist.

– Det var ikke tanken min at det skulle gå denne veien for fire-fem år siden da jeg fløy rundt på hockeybanen, men sånn har det blitt, sier han.

Ble kidnappet

Den tidligere ishockeyspilleren sier at han ikke visste noe om planen om å spille inn sangen før han befant seg i studio. Det hele begynte med at Linni Meister, som for tiden er vikar for Ida Fladen på VGTVs Spårtsklubben, klaget over at Mads Hansen ikke ville gi ut en julelåt sammen med henne.

– På fleip, og jeg påpekte også etterpå at det var fleip, sa jeg at jeg kunne gi ut låt sammen med henne, sier follestad.

Men at forslaget faktisk skulle bli noe av, visste han ikke noe om før han ble kidnappet etter en sending.

– Etter forrige program fikk jeg bind for øynene og ble kastet inn i baksetet på en taxi ned til byen. Jeg kommer inn, tar av bindet og der står Staysman, Petter Katastrofe, Mads, Linni og alle sammen. Sangen er ferdig, jeg skal bare spille inn. Så hadde jeg ikke noe valg, sier han og legger til:

– Vi tuller jo med hverandre i Spårtsklubben hele tiden, så jeg regnet vel bare med en ny prank, jeg trodde ikke at vi skulle spille inn en ny sang, det gjorde jeg ikke.

– Visste du at du kunne synge?

– I utgangspunktet ikke, men jeg visste at jeg ikke var helt bak mål. Jeg ble positivt overrasket, faktisk.

Ingen juleturné

Sangen har nå fått mye omtale. Bortsett fra VGs terningkast to forteller Follestad at tilbakemeldingene stort sett har vært positive.

– Vi har ikke tallene, men de sier at det går ganske bra og så får vi se i morgen hvor vi ender på lista. Det er liksom første test, sier han.

For dem som hadde håpet å se trioen på juleturné rundt om i det ganske land, kommer han derimot med dårlige nyheter.

– Det kan bli vanskelig. Jeg skal på ferie til Australia 14. desember, så jeg vet ikke hvor aktuelt det er å dra på turné, men vi får bare se hvordan det går, sier han og fortsetter:

– Hvis noen vil at vi skal komme og spille får de nesten rope ut, men vi har vel planer om å stikke inn på første plass i løpet av ganske kort tid.

Selv om det antakeligvis ikke blir noen turné med den nybakte juletrioen, vil ikke Erik Follestad utelukke fullstendig at musikkarrieren er over med «Juletragedien».

– Mads var jo veldig klar på at han aldri skulle gi ut mer musikk. Jeg velger å ikke si det, men jeg tror nok ikke det kommer til å bli noe særlig mer altså.