Her ser Sandberg på de israelske påstandene om at han ble forsøkt vervet som iransk agent

Den tidligere fiskeriministeren mener han er utsatt for en svertekampanje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Iranske agenter finnes tilsynelatende over alt. Vi skal fortelle om en iransk gruppe som var involvert i et avverget terrorangrep i Danmark, og om hvordan Iran kan ha prøvd å rekruttere en norsk minister ved å bruke en vakker kvinne.

Dette sier nyhetsoppleseren før innslaget om tidligere fiskeriminister Per Sandberg som er blitt kringkastet på israelsk fjernsyn.

Sandberg går onsdag hardt ut mot påstandene fra israelsk TV om at iransk etterretning forsøkte å rekruttere ham.

– Nei, da måtte jeg vært utrolig dritings, sier Sandberg i et intervju med TV 2 Nyhetskanalen onsdag ettermiddag.

Påstandene skal komme fra en høytstående israelsk tjenestemann. Den norsk-iranske mannen som er siktet for å ha planlagt et attentat i Danmark som opererte i Danmark forsøkte å verve Sandberg, påstår TV-kanalen.

– Å bli koblet opp mot denne personen som er arrestert i Danmark ... Det er ødeleggende og farlig å bli dratt inn i det store politiske spillet som foregår mellom organisasjoner, Israel, USA og Iran. Man kunne ha satt seg ned og ledd, og laget en spionroman ut av dette, men for oss er dette veldig alvorlig, for å si det rett ut, sier Per Sandberg.

– Svertekampanje

Sandberg beskriver påstandene som en av flere løgner og konspirasjonsteorier som har kommet den siste tiden.

– Ikke bare fra TV-kanalen i Israel, men vi hadde også en situasjon for 14 dager siden, der en kanal fra London brukte 24 minutter på å presentere konspirasjonsteorier og løgner. Der fikk jeg til og med ansvaret for at delelinja i Det kaspiske hav ble feil, sier han til TV 2.

– Det påstås til og med at denne mannen som er arrestert i Danmark, har arrangert de to siste reisene mine til Iran, sier Sandberg til TV 2.

Den tidligere fiskeriministeren mener han er utsatt for en svertekampanje fordi de er kritiske til den iranske motstandsbevegelsen Mujahedin i boken som han og Bahareh Letnes skrev sammen.

– Alle som har en ytring som kolliderer med Mujahedin, og det samspillet som foregår der, skal knebles. Vi er sjakkmatt. Jeg har kontaktet ambassaden, og nå ber vi også regjeringen komme på banen. Nå er det nok, sier Sandberg.