Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PSG opplyser på sine nettsider onsdag at Neymar Jr. pådro seg en strekk på innsiden av låret i tirsdagens landskamp for Brasil mot Kamerun.

Den franske storklubben skriver at de vil sette i gang behandling, og at de vil vurdere situasjonen på nytt om 48 timer.

Uansett skaper det tvil om Neymars deltagelse i PSGs kamper mot Toulouse lørdag og mot Liverpool i Champions League om nøyaktig en uke.

Hvor alvorlig lyskestrekken er vil den franske storklubben trolig komme til bunns i, i løpet av de to kommende døgnene. Det vil avgjøre mye.

Senter for idrettsskadeforskning skriver på skadefri.no: «Etter akutte strekkskader i lysken er det stor forskjell i rehabiliteringstid. Hvor lang tid det tar, avhenger av hvor stor skaden er og om den sitter i muskel eller sene. Seneskader tar lengst tid, og i utgangspunktet må man regne med minst tre til seks uker.

Hvis det er en større blodansamling som blir liggende inne i muskelbuken, kan det ta vesentlig lenger tid, opptil 12 uker er vanlig å beregne. Det er viktig å være tålmodig og forsiktig i starten. Hvis man ignorerer smerten, er det en betydelig risiko for at skaden kan utvikles til en vedvarende, smertefull tilstand som det blir vanskelig å behandle.»

Selv tror Neymar ikke det dreier seg om det med størst konsekvenser.

– Takk for alle meldinger som ønsker meg god bedring. Jeg tror ikke det var noe seriøst, skriver han på Instagram.

Kylian Mbappé forlot også Frankrikes treningskamp mot Uruguay med skade etter å ha falt forkjært på armen, men den skaden virker ikke å være like alvorlig.

PSG skriver at det bare er en forslått skulder.