DROPPER ANKE: Nicklas Bendtners fengselsdom blir stående. (Terje Pedersen, NTB Scanpix via AP)
DROPPER ANKE: Nicklas Bendtners fengselsdom blir stående. (Terje Pedersen, NTB Scanpix via AP) Foto: Terje Pedersen

Bendtner snur - må i fengsel

Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom. Dermed må han sone i fengsel i 50 dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicklas Bendtner dropper anken av sin voldsdom. Det opplyser den danske avisen BT.

Ankene i Bendtner-saken frafalles, fengselsdommen blir stående. Dermed må Rosenborg-spilleren sone i fengsel i 50 dager. Det opplyser statsadvokaten for København på Twitter.

Det opplyses også at statsadvokaten dropper sin anke som de meldte forrige uke.

– Nicklas er ikke enig i byrettens avgjørelse, men har bestemt seg for å legge saken bak seg, og fokusere på klubben og familien sin. Det er en beslutning jeg har full forståelse for. Utover det har jeg ingen flere kommentarer, skriver Bendtners advokat Anders Nemeth i en SMS til Adresseavisen.

Voldsepisoden skjedde etter en taxitur i København i september. Overvåkingskameraer har vist at Bendtner sparket og slo taxisjåføren.

I følge 30-åringen handlet han i selvforsvar etter at taxisjåføren hadde vært truende mot Bendtner og hans kjæreste Philine Roepstorff.

Taxisjåføren var selv siktet for vold i saken, men ble frifunnet.

Retten dømte fotballspilleren til 50 dagers ubetinget fengsel, som Bendtner valgte å anke. Denne anken har han altså nå droppet.

Onsdag kveld offentliggjorde Rosenborg en pressemelding rundt Bendtners avgjørelse.

– Nicklas har beklaget hendelsen, og han tar sin straff. Dersom vi trår feil, er det viktig at vi tar ansvar for våre handlinger. Nicklas Bendtner har arbeidsforholdet sitt hos oss i Rosenborg Ballklub. Den rettskraftige dommen fra Danmark rokker ikke ved dette. Vi er støttende og tar vare på vår ansatt, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til klubbens hjemmeside.

(@NTB)