Husker du? Slik ble Katarina Flatland TV-kjendis

I år har Idol-programlederen tiårsjubileum på TV-skjermen.

Denne høsten har Katarina Flatland (29) vært å se på Idol hver fredagskveld, der hun har guidet oss gjennom sending etter sending under jakten på norske talenter.

Men faktisk har Flatland vært et kjent fjes på norske TV-skjermer i hele ti år.

– Tiårsjubileum! Det er sykt kult. Det er jeg stolt av. Men jeg har ikke feiret det så veldig ennå, smiler Flatland når TV 2 møter henne under forberedelsene til ukas Idol-sending.

Før Idol var hun Jakten på kjærligheten-programleder i fire sesonger, og hun har også vært programleder på God sommer Norge og diverse andre produksjoner.

Den første programlederjobben

Men noen vil nok også huske tilbake til hennes aller første TV-prosjekt – nemlig Waschera på TV 2.

Der var hun programleder sammen med nåværende God morgen Norge-programleder Peter Moi Bubresko (43) i 2008 og 2009.

Til TV 2 forteller Katarina, som også er datteren til TV-kjendisen Hallvard Flatland (61), hvordan hun endte opp på TV-skjermen.

– Jeg satt og leste til matteeksamen tredje året på videregående, og skulle ta meg en pause fra lesingen for å se på Waschera. Der søkte de etter to programledere, og da tenkte jeg av en eller annen grunn at det passet meg midt i blinken. Jeg spilte inn en auditionvideo, og fikk jobben, smiler Flatland til TV 2.

2009: Katarina Flatland, her rett etter en Washerasending i 2009. Foto: Privat
2009: Katarina Flatland, her rett etter en Washerasending i 2009. Foto: Privat

TV 2 viser henne noen gamle perler fra arkivet, og reaksjonene kan du se øverst i saken.

– Har jeg på meg tights? Åh, guri! ler hun.

Ble anmeldt

Selv om det er flaut å se på nå, er hun stolt av jobben de gjorde for ungdomsprogrammet.

– Det var viktig ungdomsopplysning. Vi ble anmeldt flere ganger, men det tar jeg som et kompliment. Det var fordi vi viste en vagina på TV. Det var veldig gøy å være med på et program som kunne være med på folkeopplysning. Det er kanskje det morsomste programmet jeg har vært med på noen gang, utenom Idol, forteller hun.

Men det skulle faktisk bare ta ett år før Flatland sa opp TV-jobben. Hun ville nemlig begynne på medisinstudier i Danmark, og planla å flytte dit sammen med noen venninner.

– Men så kom jeg faktisk ikke inn i Danmark, jeg kom inn i Oslo isteden. Så da ringte jeg TV 2 og spurte om jeg kunne få jobben min tilbake. Det er rart å tenke på nå – hvordan hadde livet vært nå hvis jeg kom inn på studiene i Danmark? Det gjør nesten vondt å tenke på. For jeg elsker virkelig jobben min, sier hun.

Tidenes nedtur ble til TV-karriere

Men akkurat der og da var det tidenes skuffelse.

– Det var en veldig stor nedtur. Men nå tenker jeg at det skjedde for en grunn. Jeg er veldig glad for det nå, sier hun.

WASCHERA-TIDA: Katarina Flatland ler litt når hun ser tilbake på bildene: – Jeg var litt mer bertete da, sier hun. Foto: Privat
WASCHERA-TIDA: Katarina Flatland ler litt når hun ser tilbake på bildene: – Jeg var litt mer bertete da, sier hun. Foto: Privat

Siden hun kom inn i Oslo, klarte hun å kombinere medisin og TV-jobben. Fortsatt studerer hun ved siden av programlederoppdragene, og hun har to år igjen.

– Jeg tror det er nyttig å ta en utdannelse, på generell basis. Det å studere medisin er noe jeg kan bruke i TV-jobben, forhåpentligvis lage noe om helse. Jeg har ingen planer om å jobbe som lege med det første, men kanskje bruke det på TV.

Gruer seg til Idol er over

– Jeg har permisjon nå mens jeg jobber med Idol. Jeg skal begynne på studiene igjen over nyttår, men det kjenner jeg at jeg ikke har så lyst til nå, ler hun.

Idol er nemlig et eventyr hun ikke ønsker å gi slipp på.

– Det har vært den beste tida i livet mitt. Det er så fantastisk gøy. Det inneholder alt, og er en berg- og dalbane av følelser. Jeg trives skikkelig, skikkelig bra. Jeg forbereder meg på at januar blir en veldig trist måned, så jeg har bestilt meg en ferietur for å komme meg gjennom mørketida, sier hun.

Se Idol fredag kveld kl. 19.30 eller på TV 2 Sumo.

Her må Katarina Flatland synge på Idol-audition