Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus

Hjemmelagde fiskeboller er en sikker vinner. Prøv Wenches nye versjon med karri- og løksaus servert med ovnsstekte rotgrønnsaker og sprøstekt løk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På oppfordring fra en seer har Wenche laget hjemmelagde fiskeboller. Men hun gjør det på sin helt egne måte.

Derfor byr hun på hjemmelagede fiskeboller i lys karri- og løksaus servert med ovnsstekte rotgrønnsaker og sprøstekt bacon.

Hvis du ikke har mulighet til å lage fiskebollene selv finnes det mange gode fiskeboller som kan kjøpes i butikk. Wenches tips er å se etter høyt fiske-innhold. Det bør være mer enn 70-75% fisk i fiskebollene

Oppskrift

Fiskeboller :

750 g sei/hysefilet - kald og gjerne halvtint

2 ½ ts salt

pepper

2 ss potetmel (2 ½ ss)

Ev 1 egg kan sløyfes

ca 5 ½ dl melk, kald

Smakstilsetning kan ev være fin-revet muskatnøtt, finhakket dill, gressløk eller purre eller finhakket rød paprika

Slik gjør du:

Skjær fisken i biter, avkjøl godt før den kjøres til farse i kjøkkenmaskin sammen med salt og pepper, tilsett potetmel. Spe med kald melk og ev egg, litt om gangen til passe konsistens. Smak til med ønsket smakstilsetning. Sett kaldt.

Forbered tilbehøret mens fiskefarsen står kaldt

Ta ut fiskefarsen av kjøleskapet. Form til boller med skje og hånd fuktet i kaldt vann. Slipp de ferdigformede bollene ned i sausen kjelen og la dem småkoke / trekke i 8-10 min.

Ovnsstekte poteter og rotgrønnsaker:

5-6 faste poteter

3-4 gulrøtter

3 skiver sellerirot

2 skiver kålrot

1 løk

2 skiver kålrot

salt, pepper

2 ss olje

Rens og del grønnsakene i biter og legg i et ildfast fat. Dryss over salt og pepper og vend inn olje. Stek i varm stekeovn, ved 200 grader i ca 40 min til grønnsakene er møre.

Hvit saus med karri og løk:

1 sjalottløk

2-3 ss smør

2 ts karri

3 ss hvetemel

5 dl melk ev tilsatt litt fiskekraft eller grønnsakbuljong

salt

ev sprø stekt bacon

Smelt smør i en kjele, tilsett karri og finhakket løk og la surre til løken er blank (pass på så det ikke brenner seg), dryss i mel, rør om og spe med melk under omrøring. Kok opp, la småkoke i 10 min.

Server fiskebollene med ovnsstekte poteter og rotgrønnsaker og ev sprøstekt bacon.

​​