HETE POTETER: Både Kylian Mbappé og Trent Alexander-Arnold er blant de mest lovende spillerne, men bare én av dem er med i Golden Boy-kåringen.
HETE POTETER: Både Kylian Mbappé og Trent Alexander-Arnold er blant de mest lovende spillerne, men bare én av dem er med i Golden Boy-kåringen. Foto: Scanpix/montasje

Liverpool-backen kan bli årets Golden Boy, men Mbappé er ikke blant de nominerte

Se listen over de nominerte til prisen for fotballverdenens mest lovende spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den italienske avisen Tuttosport har offentliggjort de fem kandidatene som gjenstår i kampen om å vinne den årlige kåringen av verdens mest lovende fotballspiller: «Golden Boy Award».

Mbappé ikke nominert

Hvem som vinner prisen, som deles ut til den beste spilleren under 21 år i løpet av et kalenderår, står nå mellom Patrick Cutrone (AC Milan), Justin Kluivert (Roma), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax) og Vinicius Junior (Real Madrid).

– Det er kjempetalentfulle spillere, men det er ingen som får meg til å tenke som jeg gjorde da jeg så Mbappé for to år siden, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø-Møller.

For det mest overraskende er at navnet til PSG- og Frankrike-stjerne Kylian Mbappé (19) ikke er på listen. Fjorårsvinneren markerte seg i VM som en av turneringens beste spillere og har gang på gang vist både i Ligue 1 og Champions League at han er blant verdens beste.

– Han vant i fjor, så det er nok derfor. Dersom du ser på tidligere vinnere, så er det ingen som har vunnet to ganger. Han er et så enormt talent at han kunne vunnet hvert eneste år fordi det er ingen under 21 år som kommer til å være på hans nivå. Så dette er nok for å skape litt moro rundt prisen. Vi lar oss ikke lure. Det er én gullgutt i fotballverdenen, sier Stamsø-Møller.

Kan bli fremtidig Liverpool-kaptein

Blant de fem nominerte mener Stamsø-Møller at Liverpools meget talentfulle høyreback Alexander-Arnold (20) stikker seg ut. Han er blitt blant manager Jürgen Klopps betrodde i en forsvarsrekke som sammen med Manchester City har sluppet inn fem mål i Premier League denne sesongen.

– Den som har kommet lengst av de fem nominerte, er Trent Alexander-Arnold. Han spiller relativt fast for ett av verdens beste lag. Han er blitt avslørt i noen kamper, men summen er at han er utrolig imponerende. Jeg tror han har lært ekstremt mye det siste året. Han fikk seg noen skikkelige vekkere mot Manchester United, Roma og Real Madrid, men han har samtidig nullet Sané og herjet offensivt i mange kamper, samt scoret på landslaget, sier Stamsø-Møller.

– Han har kommet langt, og samtidig bærer han et ansvar som det er lett å glemme. Det er sjelden det kommer opp lokale spillere i de store klubbene. Han er erkeliverpoolgutt. Det er naturlig å tro at han er en fremtid Liverpool-kaptein.

Van Dijk-partner

Cutrone har kun scoret to mål på ti kamper for AC Milan denne sesongen i Serie A, og Stamsø-Møller mener at 20-åringen i utgangspunktet er den minst talentfulle av de fem.

– Kluivert og Vinicius har glimtvis jeg sett potensial av. Jeg har tenkt "herregud, dette kan bli bra". Det er ikke grenser for hvor gode de kan bli, sier Stamsø-Møller.

De Ligt (19) regnes som en av Europas mest lovende midtstoppere og skal sammen med Virgil van Dijk være bærebjelken i det nederlandske forsvaret i årene som kommer.

– Når jeg ser han ved siden av van Dijk, er det fantastisk. Men det er mange som gjør det. Foreløpig er det mer et spørsmålstegn enn et utropstegn, sier Stamsø-Møller.

En utvalgt gruppe journalister vil avgjøre hvem av de fem spillerne som 17. desember stikker av med prisen, som tidligere er vunnet av Rafael van der Vaart, Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fàbregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze, Isco, Paul Pogba, Raheem Sterling, Anthony Martial, Renato Sanchez og Mbappé.