UENIGE: Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide var uenige om retningsvalg for partiet, men ifølge Hareid er de svært gode venner.
UENIGE: Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide var uenige om retningsvalg for partiet, men ifølge Hareid er de svært gode venner. Foto: Hommedal, Marit

Hareide: – Jeg er mer glad i Ropstad enn noen gang før

Knut Arild Hareide forsikrer at forholdet med nestlederen er bedre enn noen gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er mer glad i Kjell Ingolf Ropstad i dag enn jeg var for seks uker siden, både som politiker og menneske, sier partileder Hareide til Fædrelandsvennen.

– Og det sier jeg med hånden på hjertet, selv om vi har vært rykende uenige om veivalg og om noen av de strategiske valgene han har gjort underveis, fortsetter han til avisen.

Uttalelsen kommer samtidig som partiet er inne i sin dypeste splittelse noensinne, og preges av flere interne konflikter.

Under det skjebnesvangre landsmøtet på Gardermoen i oktober tok flere til tårene etter at flertallet avgjorde å gå til borgerlig side. Denne uken har det også stormet rundt Ropstads hemmelige møte på Statsministerens kontor, hvor tema, følge VG, skal ha vært abortsaken.

Flere KrF-topper har reagert sterkt på dette, og ment at partiets interne prosess har blitt forstyrret.

Våkner til tekstmeldinger

Men til Fædrelandsvennen understreker Hareide at Ropstad har hans fulle støtte.

– Jeg støtter Kjell Ingolf og gjør det jeg kan for at han skal lykkes. Jeg våkner til tekstmeldinger fra ham, og ofte sovner jeg til dem også, sier han.

Før voteringen om politisk veivalg, bekreftet Hareide til landsmøtet at han kom til å trekke seg som leder hvis han ikke fikk støtte for sitt syn. Hvem som skal ta over som leder er foreløpig ikke avklart, men flere har pekt på nettopp nestlederen Ropstad.

– Det er ikke min jobb å avgjøre. Men jeg har sagt før at Kjell Ingolf Ropstad har alt i seg til å bli partileder. Jeg har bare godt å si om ham både som menneske og politiker, selv om han tok et annet veivalg, sier Hareide til avisen.

Regjeringssamtaler

Tirsdag kveld kom den ventede beskjeden om at KrF var blitt enige med regjeringspartiene om et utkast til statsbudsjett. Nå venter videre regjeringssamtaler mellom de borgerlige partiene.

I budsjettavtalen med Høyre, Frp og Venstre har KrF blant annet fått gjennomslag for at barnetrygden økes med 1.000 kroner fra 1. mars og at 350-kronersgrensen for momsfritak på netthandel fra utlandet fjernes.