Straffemålet som gjør at Tyskland blir andreseedet i EM-kvalifiseringen

Polens Arkadiusz Milik ble tirsdagens helt da han skaffet straffe og scoret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Polen lå under mot Portugal og trengte mål for ikke å bli andreseedet i EM-kvalifiseringen. Arkadiusz Milik ble tirsdagens helt da han skaffet straffe og scoret.

Portugal, uten Cristiano Ronaldo, var allerede soleklare vinnere av gruppe A3 i nasjonsligaen, og har med tirsdagens resultat til gode å tape i turneringen.

Polen rykker ned til B-divisjonen, men med uavgjort blir polakkene førsteseedet i trekningen til EM-kvalifiseringen.

Samtidig dytter de Tyskland ned som andreseedet på målforskjell.

I det 34. minutt fikk portugiserne corner. Bayern München-spiller Renato Sanches slo inn på første stolpe, der André Silva dukket opp og stusset ballen over keeper Wojciech Szczesny og inn i lengste hjørne.

Polen jaktet utligning, og etter 37 minutter var de farlig nære. Et frispark ble slått inn fra venstre, og i full fart framover nikket Tomasz Kedziora mot mål, men tverrliggeren sto i veien.

Etter 62 minutter ble polske Arkadiusz Milik spilt igjennom. Alene med keeper skulle han til å avslutte, men Danilo grep tak i armen til Napoli-stjernen og rev han ned. Dommeren var ikke i tvil og sendte Danilo i dusjen. Milik scoret på straffesparket, men dommeren godkjente ikke scoringen ettersom en polsk spiller løp inn i sekstenmeteren før skuddet var gått.

Milik tok fart igjen og dunket ballen i samme hjørne til 1-1. Snaue ti minutter før slutt var Polen frampå ved Piotr Zielinski, men avslutningen fra 24-åringen ble stoppet av Beto i Portugal-buret.

Det ble ikke flere mål, og Polen kan være fornøyde med fortsatt å være førsteseedet til trekningen til EM-kvaliken.

Semifinalene i nasjonsligaen spilles i Portugal i juni 2019.

(©NTB)