Straffemålet som gjør at Tyskland blir andreseedet i EM-kvalifiseringen

Polens Arkadiusz Milik ble tirsdagens helt da han skaffet straffe og scoret.

Polen lå under mot Portugal og trengte mål for ikke å bli andreseedet i EM-kvalifiseringen. Arkadiusz Milik ble tirsdagens helt da han skaffet straffe og scoret.

Portugal, uten Cristiano Ronaldo, var allerede soleklare vinnere av gruppe A3 i nasjonsligaen, og har med tirsdagens resultat til gode å tape i turneringen.

Polen rykker ned til B-divisjonen, men med uavgjort blir polakkene førsteseedet i trekningen til EM-kvalifiseringen.

Samtidig dytter de Tyskland ned som andreseedet på målforskjell.

I det 34. minutt fikk portugiserne corner. Bayern München-spiller Renato Sanches slo inn på første stolpe, der André Silva dukket opp og stusset ballen over keeper Wojciech Szczesny og inn i lengste hjørne.

Polen jaktet utligning, og etter 37 minutter var de farlig nære. Et frispark ble slått inn fra venstre, og i full fart framover nikket Tomasz Kedziora mot mål, men tverrliggeren sto i veien.

Etter 62 minutter ble polske Arkadiusz Milik spilt igjennom. Alene med keeper skulle han til å avslutte, men Danilo grep tak i armen til Napoli-stjernen og rev han ned. Dommeren var ikke i tvil og sendte Danilo i dusjen. Milik scoret på straffesparket, men dommeren godkjente ikke scoringen ettersom en polsk spiller løp inn i sekstenmeteren før skuddet var gått.

Milik tok fart igjen og dunket ballen i samme hjørne til 1-1. Snaue ti minutter før slutt var Polen frampå ved Piotr Zielinski, men avslutningen fra 24-åringen ble stoppet av Beto i Portugal-buret.

Det ble ikke flere mål, og Polen kan være fornøyde med fortsatt å være førsteseedet til trekningen til EM-kvaliken.

Semifinalene i nasjonsligaen spilles i Portugal i juni 2019.