Boeing 737-800 fra TUI.
Boeing 737-800 fra TUI. Foto: Philippe Huguen/ NTB scanpix

Reiseselskap legger ned Oslo-basen – over 50 mister jobben

Reiseselskapet TUI legger ned sin charterflybase i Oslo. Nedleggelsen betyr ifølge fagforeningen Parat at over 50 ansatte mister jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det internasjonale reiseselskapet TUI har bestemt seg for å legge ned sine flybaser i Oslo, Malmö og Helsingfors, og totalt vil rundt 150 personer bli berørt av dette, skriver Nettavisen.

TUIFly bekrefter at 33 kabinansatte mister jobben. I tillegg vil 20 piloter ved basen på Gardermoen bli rammet, ifølge fagforeningen Parat Kabinforening. Av de 20 vil antakelig rundt halvparten få tilbud om å knytte seg til basene i Stockholm eller Göteborg.

– Vi er kommet til enighet om å legge ned basen i Oslo. Det betyr at 33 kollegaer blir berørt, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i TUI til Nettavisen.

I tillegg til oppsigelsene i Norge vil også rundt 40 piloter i Malmö og Helsingfors miste jobben.

– Det er et hardt slag mot våre medlemmer. Mange har jobbet der i mange år. Piloter som har jobbet ti år i selskapet, blir nå arbeidsløse, sier styreleder Martin Lindgren i Svensk Pilotförening, hvor alle TUI-pilotene er organisert.

TUI – som tidligere het Star Tour – understreker at alle reisetilbud fra TUI i Norge opprettholdes. Kundene vil i stedet bli fløyet med fly fra Norwegian og det danske lavprisselskapet Jet Time.

(©NTB)