UTE: Storhamar var nære, men klarte ikke å sikre seieren mot Skellefteå og er dermed ute av CHL.
UTE: Storhamar var nære, men klarte ikke å sikre seieren mot Skellefteå og er dermed ute av CHL. Foto: VEGARD WIVESTAD GRTT

Storhamar ute av Mesterligaen

Kunne skrevet historie, men det ble bare nesten for Storhamar mot Skellefteå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skellefteå AIK - Storhamar 3-2 (7-6)

Etter første åttendedelsfinale for to uker siden, som endte 4-4, sto Storhamar og Skellefteå likt før returkampen tirsdag.

Med seier ville Storhamar blitt det første norske laget i en kvartfinale i Champions Hockey League. Slik gikk det ikke.

– Vi sitter med en sånn skuffelse av å ikke nå helt frem, men det hadde vi kanskje ikke trodd før vi gikk inn i disse to kampene mot Skellefteå. Men når det ble så jevnt som det ble og vi fikk disse sjansene på slutten, så sitter man igjen med en liten bismak i munnen til slutt, sier Patrick Thoresen etter kampen.

For nære var Storhamar, de var bare ikke nære nok.

Storhamar i føringen

Hamar-laget fikk en god start på kampen da Steffen Thoresen sendte de gulkledde i ledelsen etter fem spilte minutter.

Skellefteå brukte fire minutter på å utlikne, og etter halvspilt periode, sto det likt på Skellefteå Kraft Arena.

Men Storhamar var i kampmodus, og etter drøye 12 spilte minutter sendte Joel Johansson dem på ny i ledelsen.

Svenskene klarte ikke å utlikne før de første 20 minuttene var spilt, og Storhamar gikk til første pause i ledelsen 2-1.

Et sterkt pauseresultat for laget fra Hamar!

Skellefteå snudde kampen

Den andre perioden fortsatte som den første med jevnt, men noe slurvete spill fra begge lag.

Åtte minutter ut i midtperioden fikk Skellefteå utliknet i powerplay da Bud Holloway sendte pucken i nettet for første gang denne kvelden.

Svenskene fortsatte å holde på trykket, og etter mye kriging foran Storhamar-målet fikk Holloway satt sin andre for kvelden, og hadde dermed sendt Skellefteå i ledelsen 3-2.

– Andre periode var Skellefteå sin. Tredje periode kunne gått begge veier. Der var det jevnbyrdige lag, de trakk seg litt tilbake og vi fikk flere sjanser, men det holdt ikke dessverre, sier Steffen Thoresen.

Storhamar-trener Fredrik Söderström ba spillerne «kjøre på» etter Skellefteås tredje fulltreffer, uten at det hjalp det store. Denne gangen var det svenskene som gikk til pause i føringen.

- Storhamar har mye å gå på, og Skellefteå ser ikke helt komfortable ut heller. Dette kan Storhamar ta, var dommen fra Viasat-kommentator Ole-Kristian Tollfesen før tredje og siste periode.

Nære, men ikke nære nok

I tredje periode satte Storhamar et større press enn de hadde gjort i de to foregående. Men da de ikke hadde fått en utlikning etter halvspilt periode, begynte gjestene fra Hamar å få dårlig tid.

– Jeg synes vi gjorde en veldig bra kamp, og vi hadde Skellefteå hele veien inn. Hadde vi fått en utlikning der hadde det blitt sudden death og det kunne gått begge veier. Vi hadde også ledelsen i dag og jeg synes vi gjennomførte en veldig bra bortekamp. Vi er veldig bitre etter tapet selvfølgelig, men vi er fornøyd med det vi har prestert i CHL, oppsummerer Steffen Thoresen.

Patrick Thoresen var nære utlikning etter 14 minutter, men det ville seg ikke for Storhamar-spilleren. Flere nesten-sjanser fulgte i de siste minuttene, men det ble bare nesten for Storhamar som nå er ute av CHL.

Selv om det ikke ble kvartfinale på Sorhamar og Patrick Thoresen, var han fornøyd med hva laget presterte i Sverige tirsdag, og hva de har prestert i CHL generelt.

– Vi var flinke til å nullstille oss og hevet nivået i laget vårt. Det er noe vi må ta med oss inn i Get-ligaen, selvfølgelig. Vi har ikke vært så god der som vi ønsker i det siste, så skal vi ta med oss god stemning, som vi har fått gjennom Champions Hockey League og inn i Get-ligaen.

Mathias Olimb tok seg videre med Skellefteå til kvartfinalen i CHL. Den norske ishockeyspilleren hadde kun gode ord å si om sine landsmenn etter tirsdagens kamp.

– Det er bare å ta av seg hatten av det de har fått til. De har vist klasse hele veien, og slått ut storlag som Djurgården. Det er kjempe imponerende, skyter Olimb.