Coly og Lowe straffes av NFF

Dispilinærutvalget har valgt å gi Kristiansunds Aliou Coly og Starts Damion Lowe karantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Colys albue i Sportsnyhetene øverst.

De to spillerne har begge spilt sin siste kamp for sesongen.

Tre kamper for Coly

Det ble klart etter at Disiplinærutvalget kom med sin dom tirsdag kveld.

Kristiansunds Aliou Coly plantet en albue i ansiktet på Branns Tajio Teniste under en Eliteserie-kamp tidligere denne måneden.

Dommeren fikk ikke med seg hendelse, men nå har NFF valgt å gi senegaleseren tre kampers suspensjon.

Det var imidlertid færre kamper enn det blant andre TV 2s Jesper Mathisen håpet på.

– Han har spilt sin siste kamp i år. Han får fire-fem kamper, og det er ikke en kamp for lite, sa Mathisen i FotballXtra etter hendelsen.

Både spilleren og Kristiansund valgte etter hvert å unnskylde hendelsen, noe Displinærutvalget skriver at de har funnet formildende.

I deres rapport står det imidlertid at de ikke er enig i at holdingen i forkant av situasjonen er provokasjon som kunne gi Kristiansund-spilleren mildere straff.

«Disiplinærutvalget ser i likhet med Påtalenemda at Coly blir holdt noe i forkant av en annen Brann-spiller og at Coly ikke er helt i balanse i det han river seg løs. Men at Coly løfter albuen opp i en slik høyde, fremstår ikke som en naturlig handling for å gjenvinne balansen. Det kan heller ikke anses som en naturlig manøver for å starte et løp i bakrom, som spilleren og klubben har vist til. Coly må selv ta konsekvensene av at han opptrer uaktsomt på denne måten,» står det i beslutningen.

I TV 2s FotballXtra-studio var man i harnisk over Colys opptreden. Jesper Mathisen mente at Coly hadde blitt fengslet om handlingen hadde blitt utført på åpen gate.

– At det ikke ble rødt kort, er rett og slett synd. Dommeren så det ikke, så han kan straffes i etterkant. Her bør forbundet gi en lang, lang straff. Det hører ingen steder hjemme. Han har en spillestil som til tider er uvøren og tøff, men dette er ikke uvørent. Det er stygt, det er vold. Det kan vi ikke ha på norske fotballbaner, sa Mathisen.

Start mister viktig spiller

Start fikk også en dårlig nyhet før siste seriekamp borte mot Haugesund.

STRAFFES: Start må klare seg uten Damion Lowe i skjebnekampen mot Haugesund.
STRAFFES: Start må klare seg uten Damion Lowe i skjebnekampen mot Haugesund. Foto: Schrøder, Tor Erik

Kristiansand-laget kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk, men må klare seg uten sin viktige midtstopper Damion Lowe. Han tildeles to kampers suspensjon for å ha slått Rosenborgs Birger Meling i ansiktet sist serierunde.

– Start har anført at armbevegelsen utelukkende ble utført for å løsrive seg fra en motspiller med fokus på å skjerme ballen av banen og at situasjonen var en rutinemessig behandling av slike situasjoner, sier utvalget.

– Disiplinærutvalget presiserer at en spiller har ansvar for egne handlinger i situasjoner – uavhengig av hvor rutinemessig situasjonen er. Når Lowe er uaktsom og faktisk ender opp med å slå motspilleren i ansiktet, må han ta konsekvensen av det.​