Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fredag 14. september og roerne Jens Holm, Didrik Wie-Soltvedt, Oskar Sødal og Lars Benske har nettopp rodd inn til andreplass i klassen lettvekt dobbeltfirer under VM i Bulgaria.

Guttene hadde blitt lovet feiring etter løpet, men slik ble det altså ikke.

«Det blir VM-finale»

Kort tid etter målgang får de fire guttene vite at det ikke blir noen feiring på McDonald's som planlagt – de måtte bare sette i gang å vaske ut, for det kunne hende en av dem måtte ro VM-finalen i lettvekt dobbeltsculler dagen etter.

«Vaske ut» er et uttrykk roere bruker som handler om å sykle melkesyren ut av beina.

– På det tidspunktet så tenkte jeg at Kristoffer (Brun) kommer nok til å ro uansett. Så jeg tenkte ikke så mye på det før landslagstreneren kom inn på rommet dagen etter, forteller roer Jens Holm til TV 2.

Kristoffer Brun er som kjent den faste roerpartneren til Are Strandli, og det var ment at de to skulle ro VM-finale i dobbeltsculler lørdag 15. september. Men på en treningstur ved daggry følte ikke Brun seg helt i form, og han ble ikke meldt klar til finalen. Da gikk landslagstrener Johan Flodin inn til Holm og fortalte at:

«Det blir VM-finale».

– Med frykt kan man se lysten i øynene deres

Are Strandli og Kristoffer Brun har vært faste makkere i alle år, brytes de opp til OL i Tokyo?
Are Strandli og Kristoffer Brun har vært faste makkere i alle år, brytes de opp til OL i Tokyo? Foto: Darko Bandic

Are Strandli og Jens Holm endte til slutt på en femteplass i finalen, og Strandli selv var ganske imponert over sin nye makker.

– Det føltes veldig rart å ro med en annen når det har vært meg og Kristoffer hele veien, men Jens var helt rå som steppet inn på så kort varsel. Jeg tror nok jeg hadde vært ganske nervøs hvis jeg fikk vite klokken 06 om morgenene at NÅ, nå skal du ro VM-finale, forteller Strandli.

Det neste store mesterskapet for roerne er OL i 2020 i Tokyo. Det er mange om beinet, og det er kun plass til to stykker i OL-båten.

– Det er ingen tvil om at jeg og Kristoffer må jobbe hardt for å holde de andre bak oss. Jens for eksempel tror jeg ble kjempemotivert etter VM hvor han så at det går an å konkurrere mot de beste.

– Så vi skal fortsette å jobbe med de vi tror på, og ta de smarte valgene, så skal det nok holde, sier en håpefull Strandli.

Brun er også fast bestemt på å måtte kjempe om plassen i båten.

– Det gir en motivasjon å se de andre på trening som pusher på og gir alt. Med frykt kan man se lysten i øynene deres, så man må virkelig stå på for å beholde plassen, forteller Brun.