Minst 50 drept i selvmordsangrep i Kabul

Minst 50 mennesker ble drept i et selvmordsangrep i Kabul tirsdag, det dødeligste selvmordsangrepet i den afghanske hovedstaden på flere måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet var rettet mot en gruppe skriftlærde og religiøse ledere som feiret profeten Muhammeds fødselsdag.

Ifølge helsedepartementet ble over 50 mennesker drept og minst 72 såret. Tilstanden er kritisk for flere av de sårede, og tallet på døde vil trolig stige.

– Selvmordsbomberen sprengte seg i luften under en seremoni med religiøse skriftlærde, sier polititalsmann Bashir Mujahid, som bekrefter tallet på døde og sårede.

– Over 1.000 til stede

Øyenvitner sier det var over tusen mennesker i selskapslokalet som ble rammet, melder afghanske Tolo News.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet.

Det har vært en rekke angrep i den afghanske hovedstaden den siste tiden. I september ble 26 mennesker drept i et angrep på en bryteklubb. Det var også en rekke angrep over hele landet i forbindelse med parlamentsvalget, og flere hundre ble drept eller såret i forbindelse med dette.

Fredssamtaler

Også i juni ble en gruppe med religiøse ledere angrepet i Kabul og minst sju mennesker ble drept. Da tok ekstremistgruppa IS på seg ansvaret. Forsamlingen som ble rammet, hadde kommet med en erklæring om at selvmordsangrep var synd og oppfordret til fredssamtaler.

I forrige uke var utsendinger for Taliban-bevegelsen og USA samlet til samtaler i Qatar. Den amerikanske spesialutsendingen Zalmay Khalilzad har sagt han har håp om en fredsavtale med Taliban før presidentvalget i april neste år.

(©NTB)