FERDIG: Daniel Fredheim Holm har valgt å trappe ned.
FERDIG: Daniel Fredheim Holm har valgt å trappe ned. Foto: Hagen, Fredrik

Daniel Fredheim Holm gir seg i Vålerenga

Daniel Fredheim Holm er ferdig i Vålerenga. Det melder klubben selv på sine nettsider.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga skriver tirsdag at kaptein Daniel Fredheim Holm er ferdig i klubben.

33-åringen skal ha takket nei til et nytt kontraktstilbud fra VIF.

– Jeg har hatt god dialog med Ronny hele veien, og han syns det var en voksen avgjørelse. Jeg er glad for at jeg selv kunne velge å gi meg, og at jeg ikke trengte å bli rulla ut av stadion, sier han til klubbens nettsider.

Den skadeutsatte VIF-kapteinen varsler nå at han vil trappe ned, men forteller samtidig i en podkast at han ønsker å fortsette å spille fotball samtidig som han vil begynne å tenke på livet etter spillerkarrieren.

Denne sesongen har kapteinen vært en betrodd mann hos Ronny Deila, og startet 23 kamper på VIFs midtbane. Lørdagens kamp hjemme mot Ranheim blir hans siste i Vålerenga-trøye.

– Han har vært en bauta i Vålerenga i en årrekke, og er en av de mest talentfulle spillerne jeg har trent. Det vil selvsagt bli vanskelig å erstatte en slik spiller, både på og utenfor banen, sier Ronny Deila.

Fredheim Holm startet karrieren i Skeid sammen med blant andre Mohammed Abdellaoue og Daniel Braaten. Han gikk etter hvert til Vålerenga, og spilte der fra 2004 til 2009. Siden gikk turen til danske Aalborg og Rosenborg før han i 2013 igjen vendte tilbake til VIF.

Den offensive midtbanespilleren har tre landskamper for Norge. Han har vært plaget av skader gjennom nesten hele karrieren.