Tror disse lagene rykker ned: – Det blir et drama uten like!

BERGET VIKTIG LSK-POENG: Frode Kippe og Lillestrøm sikret seg et særdeles viktig poeng helt på tampen av oppgjøret mot Strømsgodset sist. Ekspertene tror målet, som sist ble kredidert som selvmål, kan vise seg å bli helt avgjørende for at LSK unngår nedrykk.
BERGET VIKTIG LSK-POENG: Frode Kippe og Lillestrøm sikret seg et særdeles viktig poeng helt på tampen av oppgjøret mot Strømsgodset sist. Ekspertene tror målet, som sist ble kredidert som selvmål, kan vise seg å bli helt avgjørende for at LSK unngår nedrykk. Foto: Hagen, Fredrik
Stabæk og Start er nedrykksfavorittene, ifølge ekspertene.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg prøver å distansere meg fra det hele. Jeg blir deprimert bare av å tenke på hva som er i vente, sier Start-supporter og leder av Tigerberget, Kai Rune Karlsen, foran den siste serierunden av Eliteserien 2018.

Forrige serierunde kunne Rosenborg juble over nok et seriemesterskap.

I bunnen er det derimot duket for et drama av den sjeldne sort lørdag. Stabæk, Start, Lillestrøm og Strømsgodset kan alle rykke direkte ned. Bodø/Glimt kan fortsatt ende på kvalifiseringsplass.

– Det blir intenst og et drama uten like. Det er såpass mange lag involvert i nedrykksstriden at det nok blir fryktelig underholdende for den nøytrale. For supporterne blir det nok forferdelig å lide seg gjennom, sier TV 2-ekspert Mina Finstad Berg.

Tabell og statistikk: Sjekk status før siste serierunde på altomfotball.no!

Stabæk og Start er nedrykksfavorittene

Kort oppsummert er Stabæk det laget som foreløpig er under streken med sine 28 poeng. Start har 29 poeng og er på kvalifiseringsplass med dårligere målforskjell enn Lillestrøm. Opp til Strømsgodset på 12.-plass er det ytterligere ett poeng.

Oppgjørene som gjenstår, med disse lagene, er: Stabæk – Strømsgodset, Lillestrøm – Kristiansund og Haugesund – Start.

– Jeg ser på Stabæk som den definitive nedrykksfavoritten. Det er veldig enkelt fordi ett poeng sannsynligvis ikke er nok til å holde seg. Stabæk møter en motstander som er i nesten samme situasjon, og jeg tror sjansen er større for at Strømsgodset tar poeng enn at Stabæk vinner. Dessuten har det unge Stabæk-laget sviktet under press ved tidligere anledninger i år, sier Jørgen Tjærnås til TV 2 Sporten.

Han er trolig en av de i Norge som følger norsk fotball tettest, spesielt nedover i divisjonssystemet er ekspertisen hans velkjent.

– Både tabell- og kampmessig er nok Start den store utfordreren til et nedrykk slik jeg ser det, sier han.

En annen med sterk lidenskap for norsk fotball er TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Han frykter for sitt kjære Start før den avgjørende serierunden.

– Jeg frykter dessverre at Start går ned, for bortekampen mot Haugesund blir knalltøff. Med tap der holder det med poeng for Stabæk hjemme mot Godset, og det tror jeg de klarer på Nadderud, sier Mathisen.

Han tror Lillestrøm tar seg greit av Kristiansund på Åråsen - og får støtte av Joacim Møller i Kanari-Fansen.

– Jeg tror vi slår Kristiansund og at vi berger plassen. Så tror jeg at Stabæk slår Strømsgodset og at Start taper for Haugesund. Det betyr at Sandefjord og Start rykker rett ned, mens Strømsgodset ender på kvalikplassen, sier Møller.

Rekdal-parodi fra arkivet: Se Kaspers Rekdal-parodi om VM uten Norge

Slik vurderes kampene

​Mina Finstad Berg føler det er nesten umulig å spå hvordan det til slutt ender. Hun føler alt kan skje.

– Huff, det er jo fryktelig vanskelig da. Men magefølelsen min sier at det blir tøffest for Stabæk og Start. Jeg tror de to lagene ender nederst, sier TV 2-eksperten.

Hun vurderer kampene i nedrykksstriden på følgende måte:

– Jeg tror Strømsgodset klarer seg. Stabæk imponerte jo og vant sist, så det kan jo være de klarer å ta med seg det momentet videre. Men magefølelsen sier at Strømsgodset får med seg poeng derifra, sier TV 2s ekspert.

START OG STABÆK: TV 2-ekspert Mina Finstad Berg tror nedrykksstriden i all hovedsak står mellom Start og Stabæk.
START OG STABÆK: TV 2-ekspert Mina Finstad Berg tror nedrykksstriden i all hovedsak står mellom Start og Stabæk. Foto: Øyvind Ganesh Eknes, Tv 2

– Start virket jo å ha funnet formen, men nå ser det mørkere ut. En ting er å tape for Rosenborg, det er på en måte greit nok. Men spesielt den Sandefjord-kampen kan bli skjebnesvanger. Haugesund er heller ikke lette å ta, lyder vurderingen.

– Lillestrøm tror jeg kanskje har den enkleste kampen igjen mot et lag som er litt ferdigspilt. Jeg ser for meg at Frode Kippe maner fram seieren der og tror ikke at Lillestrøm rykker ned, sier TV 2-eksperten.

Jesper Mathisen tør på sin side nærmest å garantere en ellevill avslutning på Eliteserien 2018. Han skal selv følge dramaet i FotballXtra i lag med blant andre Ole Martin Årst, Steffen Iversen – og ikke minst Ivar Hoff.

– FotballXtra blir definitivt noe å få med seg. En nervøs Ivar Hoff, som kanskje må se sitt kjære Lillestrøm rykke ned, sier Mathisen og lar avslutningen henge i lufta.

Husker du denne fra Ivar Hoff? Den gamle LSK-treneren var lite fornøyd med LSK-spillernes innsats etter cupsemifinalen mot Strømsgodset:

Lik TV 2 Sporten på Facebook