– Har du vinnerskaller, så går de på banen og vinner

Brann-trener Lars Arne Nilsen mener Rosenborg har kontrollert gullkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann ga Rosenborg lenge kamp om gullet, men én runde før slutt er trønderne åtte poeng foran bergenserne på bronseplass.

Se hvilket terningkast Nilsen gir Branns sesong i videoen over!

Rosenborg sikret sin fjerde strake ligatittel forrige runde, til tross for ikke å ha vært på sitt beste i år. Mange har ment at dette var året noen kunne vippe RBK av tronen.

I tillegg har det vært mye oppstyr etter sparkingen av Kåre Ingebrigtsen i sommer og Nicklas Bendtners voldsepisode i høst.

– Hvis du ser den gruppen og kulturen Rosenborg har og vi hadde gasset på, så hadde de gasset på mer. De hadde på en måte kontrollert feltet. De er sterke og når det gjelder har de virkelig levert. Det er imponerende med den turbulensen som har vært der. De har en sterk spillergruppe som trykker til, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

– Hvor mye ligger i hodet der?

– Ekstremt mye. Har du vinnerskaller, så går de på banen og vinner. De har en tre-fire spillere der som måtte gått skadet om de skulle ha tapt, sier han.

– Savner du vinnerskaller som Vadim Demidov og Sivert Heltne Nilsen? Merket du i høst at du gjerne skulle hatt flere spillere av den type karakter?

– Det er helst at vi har skiftet ut så mye i bakre ledd. Vi har nytt anker og en ny keeper, en junior som har stått i mål som har klart seg bra, det er klart at det preger laget. Ruben Kristiansen ble skadet og ble borte i lang tid, selv om Thomas Grøgaard kom inn og gjorde en god jobb. Det er nytt midtforsvar, ny keeper, ny back – alle som har holdt på med fotball vet det tar tid å sette et nytt lag. Vi har vært veldig gode og vi har ikke vært gode nok, sier Nilsen.

Savnet av sønnen

Brann solgte Nilsens sønn Sivert Heltne Nilsen til danske Horsens i sommer. Treneren hevder han ikke tenker på hva midtbanesjefens exit betydde.

SOLGT: Sivert Heltne Nilsen gikk fra Brann til Horsens.
SOLGT: Sivert Heltne Nilsen gikk fra Brann til Horsens. Foto: Torbergsen, Mats

– Vi må bare utvikle laget videre og på en litt annen måte. Ruben Yttergård Jenssen er veldig god på sine ting og kom med sitt og må spille på det han er god på. Det synes jeg vi har fått til etter hvert. Han er mer fremoverrettet og på ball, mens Sivert er mer vaktbikkjen som ble rasende når folk nærmet seg målet vårt. Det er ikke bare han men det er sammensatt, men i og med at han dro, er det det folk trekker frem, men det er mange ting som spiller inn, mener Brann-trener Lars Arne Nilsen.

– Kan du åpne opp – hvorfor solgte Brann Sivert?

– Jeg skulle gjerne hatt ham her, men den er nok sammensatt den saken. Det var ikke opp til meg å bestemme om han skal gå eller ikke. Jeg er med på det, men som sagt jeg skulle gjerne hatt ham her, men sånn ble det ikke.

– Hvor vanskelig var det å være pappa og trener – og kombinere rollene?

– Det sier seg selv. Bare det å være trener i Brann er tøft nok, så skal du ha en sønn i tillegg. Og når det skjer det som skjer, så er det komplisert, selvfølgelig. Jeg trekker meg litt ut, så jeg blir litt inhabil. Jeg skjønner ham og jeg skjønner klubben, og så ble det som det ble, sier Nilsen.

– Hvorfor ønsker dere ikke å fortelle hva som skjedde?

– Jeg har sagt det, jeg skulle gjerne hatt ham her. Men så er det en del forutsetninger som jeg ikke har styringen på, svarer treneren.

– Hva da?

– Det er et valg klubben gjør, og han gjør, som ikke jeg kan bestemme. Jeg kan ikke si til ham at: Du skal være her. Eller til klubben: Dere må løse det. Hva som skjer på bakrommet det ... sier Nilsen og rister på hodet.

Nilsen mener dansk superliga er et steg opp fra norsk eliteseriefotball.

Ser frem til neste sesong

Brann møter Odd hjemme i siste kamp for sesongen, mens Molde – som er ett poeng foran på sølvplass – skal til nedrykksklare Sandefjord.

– Vi skal evaluere sesongen, men vi gjør oss opp noen tanker selvfølgelig. Det blir for dumt å komme med masse unnskyldninger, vi har rett og slett ikke håndtert godt nok å ligge på toppen. Vi har hatt masse utfordringer, og det har vi forsøkt å løse så godt vi kan. Det har ikke vært godt nok til å ta gull og sikkert ikke sølv heller, men det har vært godt nok til å ta medalje og det er det vi får i år, sier Brann-treneren.

Nilsen tok over etter Rikard Norling da Brann lå på nedre halvdel i Obos-ligaen. Brann rykket opp og tok sølv i Eliteserie-comebacket.

– Er du der du skulle ønsket at Brann var nå?

– Det er farlig å si det. Vi har ledet hele sesongen, i alle fall starten av sesongen, og da er det fullt fyr i byen, så det er farlig å si det at vi er der vi er når vi snublet på slutten. Vi er i hvert fall på medaljeplass, skal spille i Europa neste år og nytt stadion. Jeg synes vi er der vi skal være. Vi er i toppen av norsk fotball og har vært det de siste tre årene. Vi har en fantastisk fin gjeng og mange som jobber hardt for at vi skal gjenskape dette år etter år, sier han.

Tidligere i høst forlenget Nilsen kontrakten med Brann ut 2022. 54-åringen ser allerede frem til 2019-sesongen.

– Det er gøyere å starte når vi har en tribune og ikke en steinrøys, og vi vet vi skal spille store kamper. Det er en flott gjeng som er villige til å jobbe så hardt som må til for at vi skal ta neste steg, sier Brann-treneren.

Følg siste runde i Eliteserien på TV 2 Sport 2 og Sumo lørdag kl. 17.30.