EKS-KJÆRESTE: En tidligere kjæreste av kvinnen som står tiltalt for to drap i Kristiansand, kunne fortelle at han ble forgiftet ved fem anledninger i løpet av to år.
EKS-KJÆRESTE: En tidligere kjæreste av kvinnen som står tiltalt for to drap i Kristiansand, kunne fortelle at han ble forgiftet ved fem anledninger i løpet av to år. Foto: TV 2

Eks-kjæreste av drapstiltalt: – Jeg ble forgiftet og sendt på sykehus

KRISTIANSAND (TV 2): Den drapstiltalte kvinnen skal ha gitt eks-kjæresten et glass cola. Like etterpå følte han seg dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tidligere kjæreste av kvinnen som står tiltalt for to drap i Kristiansand, forklarte seg i retten tirsdag.

Mannen kunne fortelle at han ble forgiftet ved fem anledninger i perioden 2012 til 2014.

3. januar 2014 fikk mannen et stort glass cola av tiltalte før han skulle på jobb. De to var da venner etter å ha vært kjærester et par år tidligere.

Etter å ha drukket brusen følte mannen seg uvel og ba tiltalte ringe etter en taxi siden han ikke følte han kunne kjøre til jobb.

Under taxituren ble mannen uvel og virket på taxisjåføren som forvirret. Sjåføren bestemte seg derfor å kjøre mannen til legevakten i Kristiansand. Her ble mannen innlagt og ble først utskrevet fire dager senere. Legene fant ikke ut hva mannen hadde fått i seg.

Påtalemyndigheten leste opp vitnets epikrise som beviser at han ble innlagt på sykehus. Blodprøvene ble tatt vare på og Kripos fant dem tre år senere og foretok nye analyser. Da ble det funnet spor av virkestoffet Zolpidem, som er i sovemiddelet Stilnoct, i en dose tilsvarende mellom fem til 15 tabletter. Zolpidem er også det virkestoffet som ble funnet i blodet til kvinnens eks-samboer, som ble funnet død på et hotellrom i Kristiansand i april 2014.

– Forferdelig å tenke på

Aktor fortalte at en sakkyndig kunne opplyse om at den mengden med virkestoffet Zolpidem som vitnet hadde fått i seg, kan være dødelig.

– Det er forferdelig å tenke på. Det gjør noe med meg psykisk og tenke på at begge døtrene mine kunne vært uten pappaen sin. Dersom denne dødsleken er rettet mot meg, har jeg ikke ord, sa eks-kjæresten.

I retten tirsdag fortalte tiltaltes eks-kjæreste også om en av de andre episodene der han skal ha blitt dopet ned.

– Jeg følte meg trøtt og sliten. Tiltalte sa at hun hadde noen vitaminer som kunne hjelpe. Jeg fikk et glass cola da jeg kom ut fra toalettet og drakk det, fortalte han.

– Etter det skulle jeg kjøre til jobben. Jeg husker ikke den kjøreturen. Jeg hadde sovende nattevakt og da jeg sto opp så jeg skader på bilen. Jeg må trolig ha kollidert eller kommet borti noe på vei til jobben, sa mannen i retten.

Likhetstrekk

På spørsmål fra aktor om det finnes noen likhetstrekk mellom de fem tilfellene med forgiftning, svarte vitnet at han var med tiltalte i denne perioden.

– Jeg kan ikke huske om hun var sammen med meg hver gang, fordi jeg kan ikke huske dato for alle episodene. Jeg har aldri verken før eller siden fått blackout, sa vitnet i retten.

Vitnet fortalte om episodene da politiet spurte om han selv kan ha blitt dopet ned, i et avhør 13. april 2016.

Penger forsvant

Den 43 år gamle kvinnen som står tiltalt for å ha forgiftet sin egen far og eks-samboeren, skal også ha tatt ut store pengesummer fra kredittkort tilhørende den tidligere kjæresten som vitnet i retten tirsdag.

– Hun brukte rundt 150.000 kroner fra ett av kortene mine og flere store summer fra to andre kort jeg hadde, sa vitnet i retten.

Vitnet fortalte også at tiltalte slo ham i ansiktet med knytteneve en gang, og at hun brukte pepperspray en annen gang. Begge hendelsene kom umotivert, hevder vitnet.

– Lamper, tv og parkett er blitt ødelagt av tiltalte, sa vitnet. Hun kunne bli veldig sint, sa den tidligere kjæresten til 43-åringen i retten.