NYFØDT: Rachelle fødte midt i branninfernoet i California, og måtte flykte med sin nyfødte sønn rett etter å ha tatt keisersnitt.
NYFØDT: Rachelle fødte midt i branninfernoet i California, og måtte flykte med sin nyfødte sønn rett etter å ha tatt keisersnitt. Foto: Gabrielle Lurie / San Francisco Chronicle / Polaris)

Omringet av flammene tok hun det umenneskelige valget med sin nyfødte baby

Bare timer etter at Rachelle Sanders hadde blitt mor til en liten gutt, sto hun overfor et svært dramatisk valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skogbrannene som har herjet i California de siste ukene blir omtalt som de dødeligste noensinne, og 79 mennesker har hittil blitt bekreftet omkommet.

300 personer er fortsatt savnet.

Rachelle Sanders hadde nylig født en sønn ved keisersnitt på Feather River Hospital, da hun brått ble bedt om å evakuere.

Omringet av flammer

Sanders ble satt i en rullestol, og holdt fast på sin nyfødte baby, lille Lincoln. Sammen ble de hastet ut i en bil. Sjåføren jobbet på sykehuset, men var ellers helt fremmed for den nybakte moren.

De forsøkte å rømme, men flammene omringet raskt både bilen og veien. På grunn av operasjonssåret etter keisersnittet, var ikke Rachelle Sanders i stand til å hverken løpe eller gå.

Sanders kunne, på grunn av såret, ikke en gang ha på seg setebelte. Hun dekket sønnens ansikt med en liten maske, og brukte sykehusklær for å dekke over sitt eget hode.

Hun bestemte seg derfor for å komme med en dramatisk forespørsel til sjåføren hun akkurat hadde møtt.

– Jeg vil at du tar babyen min, og løper alt du har om vi blir fanget i flammene, sa hun ifølge San Francisco Chronicle.

– Fryktelig skremmende

Men til alt hell klarte sjåføren ved navn David å frakte moren og hennes sønn i sikkerhet. De endte opp med å kjøre i over ni timer.

– Jeg trodde at jeg ikke kom til å komme levende fra dette. Det var fryktelig skremmende, sier hun.

Sanders sa at kombinasjonen av flammer og vind førte til det som lignet på en tornado av flammer. På vei bort fra flammehavet hørte hun flere eksplosjoner.

Kun en pipe igjen

I løpet av evakueringen ble de tvunget til å snu flere ganger. På et tidspunkt kjørte de også forbi det som en gang var Rachelle Sanders sitt hjem. Der sto det nå kun en pipe igjen.

Sanders sin ektemann og deres tre barn er nå hjemløse. Men de er alle i sikkerhet og har hverandre.

– Det var som om huset aldri hadde vært der, sier hun til CNN.

Etter flere timer på veien, ankom de omsider et sykehus i en annen by.

– Jeg har aldri gått inn mot en Thanksgiving hvor jeg har eid så lite, og følt meg så takknemlig som jeg gjør nå, sier hun til CNN.