Van Dijk trøstet gråtende dommer etter kamp

– Jeg ønsket ham styrke og sa at han hadde dømt bra, sier Virgil van Dijk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-stopper Virgil van Dijk banket inn 2-2-scoringen på volley to sekunder før full tid mot Tyskland og sørget for seier i Nations League-gruppen.

Trøstet dommeren

Scoringen var gull verdt for et nederlandsk landslag som har ligget nede med brukket rygg i flere år. Men i kjølvannet av scoringen som sender Nederland til sluttspillet om seieren i Nations League, hylles også kaptein van Dijk for det han gjorde etter kampen.

Dommer Ovidiu Hategan var tydelig preget og stod i tårer ute på banen. Van Dijk gikk bort til den rumenske pipeblåseren og ga ham en trøstende klem.

– Han brøt sammen og stod med tårer i øynene fordi han hadde akkurat mistet moren sin. Jeg ønsket ham styrke og sa at han hadde dømt bra. Det er en liten ting, men det hjelper ham kanskje, sier van Dijk til Fox Sports.

Ifølge den rumenske fotballjournalisten Emanuel Rosu fikk dommer Hategan beskjeden om at moren hadde gått bort i pausen.

Lapp endret alt

Nederland så ut til å gå på et tap, men en genistrek fra trenerteamet var med på å snu opp ned på status i gruppen. I jakten på den viktige utligningen kom nemlig assistenten Dwight Loedeweges opp med en plan, avslører landslagssjef Ronald Koeman. Den innebar å flytte van Dijk opp som spiss.

– Jeg fikk lappen fra Dwight Lodeweges og Kees van Wonderen. Da vi lå under 0-2 spurte de meg om vi skulle endre ting, og jeg sa ja. I det neste øyeblikket hadde jeg lappen. Så jeg ga den til Kenny. Og til slutt var det fantastisk at utligningen kom fra spilleren som på lappen fikk beskjed om å legge seg på topp, sier Koeman ifølge UEFA.com.

Nå skal Nederland ut i "final four" sammen med England, Sveits og Portugal.

– Det er en fantastisk følelse. Vi må være stolte. Jeg er stolt over laget. Vi jobbet hardt. Vi slet i perioder, og de gjorde det bra. Vi er veldig glade for å vinne gruppen og spille i "final four". Det er en fantastisk følelse for alle. Vi har jobbet så hardt i alle kampene. Å få betaling for det er fantastisk, sier van Dijk.