Henriksen hyller konen etter fødselen: – Hun er tøff i skallen

Markus Henriksen (26) var lykkelig, stolt og imponert på vei hjem fra Kypros.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markus Henriksen ble far for tredje gang mens han spilte sin landskamp nummer 45.

– Det er vanskelig å beskrive. Det er litt uvirkelig. Jeg har hele tiden visst at det snart vil skje, men nå har det skjedd. Jeg var en rørt herremann etter kampslutt, så det var to veldig gode nyheter etter denne kampen, sier han til TV 2 på flyplassen i Larnaca på vei hjem til Trondheim i natt.

Henriksen og Norge ble gruppevinnere i Nations League etter å ha slått Kypros 2-0.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Hull-kapteinen har to sønner fra før. Nå fikk han sin første datter. Mathea skal hun hete.

Henriksen skryter av konen Anne Helene Faanes Henriksen.

– Jeg må si at hun er tøff i skallen som for det første lar meg dra midt i terminen og for at hun tar det med så stor ro som hun gjør. Jeg er veldig stolt av henne. Hun skal jeg skryte veldig av fremover nå, sier Henriksen med et stort smil.

Henriksen håpet i det lengste å rekke fødselen, men etter kampen fikk han den gledelige beskjeden om at han var blitt far for tredje gang.

– Jeg fikk vite det ti minutter etter feiringen. Jeg var raskt på telefonen og plutselig var det veldig mange gratulasjoner og bilde av «litjpia», så jeg skjønte at det hadde skjedd. Det var gøy, sier Henriksen.

Det var lenge usikkert om Henriksen skulle spille kampen mot Kypros.

– Det er fruen som er sjefen, og skulle det skje noe, så følger jeg de ordrene jeg får. Både jeg og hun er interessert i at jeg skal spille kampene, og hun er i Trondheim med masse familie til stede for å hjelpe henne. Vi har ikke lagt en plan, men forhåpentligvis skjer det først når samlingen er over, sa han til TV 2 før helgen.