Lover full støtte til Gaviria, men Kristoff får gledelig klassiker-beskjed

– Med Gaviria har vi en garanti om at vi spurter om seieren, ikke fjerde eller femte, sier lagdirektør Joxean Fernández om UAE Team Emirates' nye superstjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fernando Gavirias inntog i UAE Team Emirates rokker ved Alexander Kristoff posisjon som lagets klare ener i spurtene. Tiden der nordmannen får sjansen i flate ritt og etapper virker å være over.

For nå er det Gaviria for alle pengene.

– Jeg ser på ham som verdens beste spurter for øyeblikket. Han er på toppen av kreftene sine. 24 år gammel med mye ambisjon og selvtillit. Vi håper at vi kan hjelpe ham å oppnå sitt fulle potensial, sier lagdirektør Joxean Fernández ifølge Velonews.

Gaviria er regnet som en av verdens aller beste spurtere og befestet sin posisjon som en av feltets aller raskeste med to etappeseirer og én dag i gul trøye før han måtte bryte sommerens Tour de France. Fernández, som også var med på å hente Gaviria til Quick Step i 2015, vil nå bygge laget rundt den meget talentfulle 24-årige kolombianeren.

– Med Gaviria har vi en garanti om at vi spurter om seieren, ikke fjerde eller femte, så det er naturlig at vi ønsker å bygge et stort tog rundt ham, sier Fernández.

– Gaviria er som en terrengbil. Han kan gjøre alt - bortsett fra klatring i de høyeste fjellene. Alle vet at når Fernando er der i avslutningen, kan veldig få slå ham.

Gavirias overgang var den store bomben i kjølvannet av årets sesong, og Kristoff var i likhet med de fleste uvitende om at noe var på gang. Nordmannen har uttalt til TV 2 at han ser på sjansene for å spurte om etappeseirer i Tour de France blir minsket, samtidig som han ikke ser for seg å være Gavirias spurtopptrekker. Vårklassikerne, der Kristoff regnes blant feltets sterkeste, virker likevel ikke å bli påvirket av Gavirias inntreden i laget.

– Vi har full respekt for Alex og det han har gjort i karrieren. Få har de samme resultatene som ham, og han kommer til å være en av kapteinene våre i klassikerne, sier Fernández.

Så gjenstår det å se hvordan UAE Team Emirates fordeler kortene den kommende sesongen. Velonews skriver at lagtoppene møtes denne uken for å legge planene for 2019-sesongen med beskjed fra Fernández om at det vil være nok av muligheter for alle.