KNIVSTIKKING: Politiet rykket ut med store styrker til utestedet Blå på Grunerløkka i Oslo etter å ha fått meldinger om knivstikking. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KNIVSTIKKING: Politiet rykket ut med store styrker til utestedet Blå på Grunerløkka i Oslo etter å ha fått meldinger om knivstikking. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mann (18) pågrepet etter knivstikking på utested i Oslo

En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at to personer ble knivstukket på utestedet Blå i Oslo natt til søndag. Han nekter straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble søndag siktet for drapsforsøk, og har vært etterlyst av politiet siden. Han er nå pågrepet, det bekrefter politiadvokat Sturla Henriksbø til TV 2.

Ifølge politiadvokaten er mannen godt kjent av politiet med flere tidligere straffesaker.

– Han har vært etterlyst siden søndag, og politiet har lett etter ham på ulike steder. Han har nok skjønt at politiet har vært på jakt etter ham, og mannen meldte seg derfor på politihuset klokken 20.00 mandag kveld, sier Henriksbø.

Nekter straffskyld

Det ble mandag kveld gjennomført avhør av den siktede. 18-åringen har knyttet seg til hendelsen og åstedet, men erkjenner ikke straffskyld.

– Mannen hevder han ikke har brukt kniv denne kvelden, og at det ikke var han som påførte de to fornærmede alvorlige knivskader. På dette tidspunktet har politiet andre opplysninger som motstrider dette, så vi setter ikke lit til hans forklaring, sier Henriksbø til TV 2.

Han vil bli fremstilt for varetekt onsdag.

Utenfor livsfare

De to fornærmede var innledningsvis kritisk skadd. De ble sendt til Ullevål sykehus hvor de fikk hurtig medisinsk behandling.

– De er utenfor livsfare og er stabil. Vi har hatt innledende avhør av den ene, og avventer avhør av han som er alvorlig skadd, sier politiadvokaten videre.

Det var klokken 02.26 natt til søndag at politiet ble varslet om hendelsen.

Den første meldingen antydet at en person var slått ned, og først da politiet kom frem til stedet, ble det klart at det dreide seg om knivstikking.

– Blødde fra overkroppen

På søndag opplyste politikilder til TV 2 at de to fornærmede og gjerningsmannen har tilknytning til den kriminelle gjengen Young Bloods fra Holmlia i Oslo.

Kort tid etter hendelsen var TV 2 i kontakt med gjester som var til stede da hendelsen skjedde.

To av dem forteller at de satt utendørs da de hørte et kraftig smell, trolig fordi en flaske ble knust i gulvet. Dette har også flere vitner forklart for politiet.

– Jeg så at en gjeng kom løpende ut. To personer tok av seg t-skjorten, og det var tydelig at de blødde fra overkroppen, fortalte vitnet.