Foto: Bildbyrån

Svensk profil om Northug-stikk: – Jeg skulle helst vært foruten

Jörgen Brink (44) er glad noen sparker i Petter Northug (32).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Å ta en Brink» har vært et uttrykk for å møte veggen siden Jörgen Brinks kollaps på VM-stafetten i Val di Fiemme i 2003.

Svensken mistet det som så ut som et sikkert gull. Det ble i stedet norsk jubel etter at Thomas Alsgaard spurtslo tyske Alex Teichmann. Brink gikk inn til bronse.

– Det er trist, selv om det i dag kanskje er blitt et uttrykk enn at det er rettet mot meg personlig, sier Brink til svenske Expressen.

44-åringen er fortsatt aktiv og har de siste ti årene satset på langløp. Etter denne sesongen er det imidlertid slutt for Brink.

Da Petter Northug ble diskvalifisert etter sesongåpningen på Beitostølen fredag, sammenlignet trønderen det med Brinks kollaps for 15 år siden.

– Bare at jeg klarte å mobilisere på den siste utforkjøringen ned mot mål. Det klarte ikke Brink, uttalte den norske langrennskongen til VG.​

Jörgen Brink mener det er for sent å gjøre noe med uttrykket.

– Men da det skjedde – og lenge etter – fikk jeg faktisk veldig mye sympati fra vanlige folk i Norge, men Petter er jo som han er. Jeg hadde helst vært foruten, men det er sånn det er, sier Brink til Expressen.

Brink fikk en liten revansj da han kom foran Northug i Piteå forrige sesong. Northug ble i etterkant latterliggjort i svenske medier.

– Det kan være litt fint når noen sparker litt i ham. Som når Calle Halfvarsson bet fra seg i et intervju her om dagen, sier Brink.

Forrige uke åpnet Northug for å sette karrierepunktum allerede før jul.

– Jeg tror bare han er bitter fordi han er i dårligere form enn noen gang, var Halvfarssons kommentar til Aftonbladet.

Petter Northug går norgescup på Gålå til helgen.