I HARDT VÆR: President Donald Trumps datter Ivanka Trump skal ha brukt en privat e-post-adresse i store deler av 2017.
I HARDT VÆR: President Donald Trumps datter Ivanka Trump skal ha brukt en privat e-post-adresse i store deler av 2017. Foto: Leah Millis/REUTERS

får kraftig kritikk etter avsløring:

Sammenligner Ivanka Trumps e-postbruk med Hilary Clinton

Presidentdatteren Ivanka Trump brukte sin private e-post til å diskutere hendelser knyttet til Det hvite hus et hundretalls ganger i løpet av 2017. Nå mottar hun kraftig kritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ivanka Trump, som jobber i Det hvite hus som rådgiver, skal ha sendt hundrevis av e-poster til rådgivere i administrasjonen, statssekretærer og assistenter fra sin private e-post i store deler av 2017.

Det skriver The Washington Post.

All offisiell kommunikasjon i Det hvite hus skal i utgangspunktet bevares, og bruken er dermed et brudd på «the Presidential Records Act».

– Ikke hevet over loven

E-postbruken ble oppdaget da Det hvite hus' etikkontor så gjennom e-poster sendt det siste året.

Da kom det frem at i løpet av store deler av 2017 diskuterte Ivanka Trump hendelser knyttet til Det hvite hus via sin private e-post. Domenet e-posten tilhører deler hun med sin ektemann Jared Kushner.

Gruppen som offentliggjorde e-postene, American Oversight, sa i en uttalelse at presidentens familie ikke er hevet over loven, og at Kongressen burde undersøke saken.

– Visste ikke om reglene

Ifølge Washington Post, ønsker ikke Det hvite hus å kommentere saken. De henviser derfor til Ivanka Trump sin advokat Abbe Lowell.

Peter Mirijanian, talsperson for advokaten, bekrefter at Trump regelmessig brukte sin private e-post, men påpeker at dette var før hun ble gjort klar over reglene.

Han understreker overfor avisen at ingen av meldingene hun sendte inneholdt klassifisert informasjon.

Sammenlignes med Clinton

Trumps bruk av en privat e-postkonto sammenlignes nå med tidligere statssekretær Hillary Clintons bruk.

Clintons bruk av en privat e-postserver i stedet for en offisiell e-postadresse var en sentral del av Donald Trumps kampanje mot henne i presidentkampen i 2016.

I forbindelse med e-postene kalte Trump Clinton «Crooked Hillary», og sa at hun hørte hjemme i fengsel.

Talspersonen for Ivanka Trump vektlegger også at situasjonen er annerledes en Clintons fordi hun ikke hadde en privat server i huset sitt eller på kontoret, slik Clinton hadde.

– Hykleri

Austin Evers, direktør for gruppen American Oversight, som offentliggjorde e-postene, sier det er åpenbart hykleri at Donald Trump brukte dette som et soleklart poeng mot Hilary Clinton under valgkampen i 2016.

– Det er ikke noen unnskyldning at de ikke visste bedre. Alle i Trump-administrasjonen burde ha vært på tå hev når det kommer til bruk av personlige e-poster, sier han til Washington Post.