Kamaras tall overgår store norske stjerner – nå blir det SMS til Zlatan

Scoringsstatistikken til mandagens store helt overgår den til de fleste av nyere tids norske angrepsstjerner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kypros-Norge 0-2

Se høydepunktene øverst!

Ola Kamara ble den store norske helten da han scoret begge målene i mandagens 2-0-seier over Kypros. Med det forlenget han sin solide start i landslagsdrakten, og har nå scoret seks mål på sine 13 første kamper med flagget på brystet.

– Jeg føler jeg har bra målsnitt pr. 90 minutt, og det er en sånn type spiller jeg er. Det er litt på grensen. Man kan være ute av kampen og slike ting, men jeg er en målscorer. Jeg er en killer. Det får jeg vist i dag, og det er godt, sier Kamara til TV 2 etter først å ha forsøkt å bløffe hele pressekorpset ved å late som om han skulle gå forbi alle uten å besvare noen spørsmål.

Sammenlignet med andre som har scoret mye mål for Norge de siste 20 årene, er statistikken knallsterk. (Se tabell nederst i saken)

Verken John Carew, Tore André Flo, Steffen Iversen eller Joshua King kunne vise til tilsvarende antall scoringer på sine første 13 kamper.

– Det er veldig, veldig gode spillere. Men jeg synes det er veldig gøy å score mål sånn som i dag. Og så er det klart at de andre gutta her har satt opp denne matchen slik at den blir stor også. Det er lagarbeid. Jeg som spiss går alltid utpå der for å score mål, og når jeg gjør det så er jeg fornøyd, sier LA Galaxy-stjernen, som kun er to mål bak drømmestarten til Ole Gunnar Solskjær for det som nå er over 20 år siden i norsk landslagsdrakt.

BEDRE START ENN ALLE DISSE: Verken Steffen Iversen, John Carew eller Joshua King har tall som matcher Ola Kamaras på scoringsfronten når det gjelder deres 13 første landskamper. Foto: Scanpix/montasje
BEDRE START ENN ALLE DISSE: Verken Steffen Iversen, John Carew eller Joshua King har tall som matcher Ola Kamaras på scoringsfronten når det gjelder deres 13 første landskamper. Foto: Scanpix/montasje

Bedre start enn Zlatan: – Da har jeg noe å ta ham på
Tidligere på denne landslagssamlingen innrømmet målsniken at en sesong i Los Angeles som spissmakkeren til Zlatan Ibrahimovic har gjort at han må løpe mer i sin angrepsrolle. På topp for Norge er imidlertid arbeidsfordelingen noe annerledes.

– Tarik løper litt mer enn Zlatan i løpet av en kamp?

– Ja. Det er klart. Det blir mer fordelt. Jeg løper mye uansett, men nå er jeg vant til å løpe. Det er kanskje greit i de kampene her, smiler Kamara.

Konfrontert med at han faktisk nå også har ett mål mer på sine 13 første Norge-kamper enn hva Ibrahimovic hadde på sine første 13 for Sverige, stråler angriperen enda mer.

– Da har jeg noe å ta ham på når jeg kommer tilbake.

– Du får sende en SMS til ham i kveld?

– Jeg skal gjøre det. Skal jeg hilse ham fra deg og da, eller? ler Norges nye supergoalgetter.

Roses av lagkameratene
Også lagkameratene på landslaget var rause i omtalen av mandagens helt.

– Han er en målscorer. Han liker seg inne i boksen. Det merker man. Det var godt for ham, og ikke minst for oss å få de scoringene, så det er godt at han også kan score mål, sier spissmakker Tarik Elyounoussi.

– Han gjør det spisser skal gjøre. Han har alltid vært en målsnik og hardtarbeidende spiss. I dag var han veldig god, og avgjørende for oss. Det var deilig, roser Mohamed Elyounoussi. ​