– Vondt å se på

Det vil seg bare ikke foran mål for Alexander Sørloth. Mot Kypros brente Crystal Palace-spissen to eventyrlige muligheter. Nå er det 84 dager siden forrige gang han scoret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det tror jeg de fleste har svaret på. Det burde ha vært mål.

Slik svarer Sørloth når han blir spurt om de enorme mulighetene han brente mot Kypros.

Først ble han spilt på tilnærmet åpent mål av Ola Kamara, etter selv å ha gjort et godt forarbeid.

Avslutningen var imidlertid altfor svak. Den kypriotiske keeperen rakk å hente seg inn igjen etter å ha vært helt utspilt.

Så fikk han en ny mulighet på åpent mål. Martin Ødegaard bommet alene med keeper, men på returen blåste Sørloth ballen himmelhøyt over.

Nettkjenning hadde kommet godt med for 22-åringen, som ikke har scoret siden 28. august.

– Er det ekstra viktig for deg å score på slike sjanser i den situasjonen du er i nå?

– Selvfølgelig. En spiss skal score mål, svarer Sørloth kontant.

Siden forrige fulltreffer har Sørloth spilt elleve kamper for klubb- og landslag, der ni av dem har vært som innbytter. Neste mulighet til å få bukt med måltørken, er mot Manchester United på Old Trafford.

– Hvis jeg får sjansen, er jeg fryktelig sugen på å score. Jeg kommer til sjanser stort sett hver kamp. Det er det aller viktigste. Også er det å sette den i mål ... jeg tror jeg aldri har vært mer sugen på å sette den enn nå, varsler kraftspissen.

Fikk gjennomgå

22-åringen fikk gjennomgå på TV 2s spillerbørs etter 2-0-seieren på Kypros. Fotballekspert Jesper Mathisen ga ham karakteren to av ti.

«Jeg får vondt av ham», skrev TV 2s fotballekspert.

– Sørloth sliter voldsomt foran mål om dagen. Det var denne kampen nok et bevis på. Det er vondt å se på spisser som sliter med så lite selvtillit, for han er langt unna sitt beste om dagen, utdyper Mathisen.

Denne landslagssamlingen var Crystal Palace-spissen ikke engang med i troppen, men ble hentet inn da Joshua King måtte melde forfall – et scenario han neppe hadde sett for seg da han ble tidenes dyreste norske fotballspiller i januar, senere overgått av Mohamed Elyounoussi.

Lars Lagerbäck mener eleven lider av mangel på spilletid.

– Normalt setter han jo de sjansene. Og han skal sette de sjansene. Men det er litt typisk for en spiller med lite spilletid på klubblaget, påpeker landslagssjefen foran et samlet pressekorps.

Får støtte av lagkamerat

Hans trønderske kamerat, Ole Selnæs, påpeker at det var mye positivt med innhoppet til tross for de to gigamissene.

– Han kommer inn og er et konstant uromoment. Han ene forsvareren henger seg jo på ham som en 90 liters ryggsekk. Han klarer å riste dem av seg, og så er jeg sikker på at han hadde satt dem to hvis han hadde vært i kampform, sier Selnæs.

– Jeg synes det var et friskt og positivt innhopp av ham, selv om han selvfølgelig har to store sjanser, tilføyer Saint-Etienne-spilleren.

Landslagets sportssjef, Nils Johan Semb, påpeker – i likhet med Sørloth selv – at det er et positivt tegn at han kommer til sjansene.

– Det er jo alltid vondt for spisser når det blir måltørke. I dag hadde han virkelig muligheten til å sette to. Han kommer seg i riktig posisjon, gjør en del riktig i forkant før han kommer seg i posisjon – men så er sjansene så store – jeg føler veldig med ham at han ikke satte de der. Det hadde gitt ham et veldig løft, mener Semb.

Sørloth har scoret to mål på 17 landskamper – begge mot Island, og begge i treningskamp. Forrige scoring var i juni på sagaøyen.