Henriksen fikk en datter under landskampen

Markus Henriksen fikk beskjeden om at han var blitt far for tredje gang etter kampen mot Kypros.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge er klar for sluttspill og nivå B i Nations League etter seier mot Kypros.

Men ikke alle spillerne hadde tid til å feire. For mens Markus Henriksen spilte mot Kypros i Nikosia satt en høygravid kone hjemme i Trondheim.

Henriksen håpet i det lengste å rekke fødselen, men etter kampen fikk han den gledelige beskjeden om at han var blitt far for tredje gang.

Slo på mobilen etter kamp og fikk beskjeden

Det var han imidlertid ikke klar over like etter kamp. Da var nemlig mobilen avslått og han tok seg tid til å prate med TV 2.

– Nå rakk jeg akkurat ikke å skru på telefonen, men det skal jeg gjøre med en gang jeg kommer inn i garderoben. Så får vi se hva som skjer. Jeg tror det skjer noe veldig, veldig snart.

– Rekker du hjem tidsnok?

– Det blir ikke noe fest på meg, jeg tar fly klokken tre i natt. Jeg må kjappe meg hjem for å rekke flyet, og så får jeg håpe og krysse fingrene for at jeg akkurat rekker fødselen.

Det gjorde han imidlertid ikke, for da Henriksen slo på telefonen i garderoben fikk han beskjeden om at han hadde fått en datter.

– Hun har kommet nå, ropte en ekstatisk Henriksen til TV 2 mens han hyttet med neven.

Ikke lenge etterpå la Hull-spilleren ut et bilde på Instagram av det nyeste tilskuddet i familien.

– Denne dagen vil jeg huske for alltid. Vinne gruppen og bli far for tredje gang rett etterpå. @_annefaaneshenriksen, du er best, skrev han.

Det var lenge usikkert om Henriksen skulle spille kampen mot Kypros, nettopp på grunn av dette scenarioet.

– Det er fruen som er sjefen, og skulle det skje noe, så følger jeg de ordrene jeg får. Både jeg og hun er interessert i at jeg skal spille kampene, og hun er i Trondheim med masse familie til stede for å hjelpe henne. Vi har ikke lagt en plan, men forhåpentligvis skjer det først når samlingen er over, sa han til TV 2 før helgen.

26-åringen fortalte at han var svært spent, men at han nå hadde bedre kontroll på nervene enn det han hadde første gang.

– Det er mirakel å bli pappa enda en gang, og jeg var nok mer stresset første gang. Dette er den tredje for oss, og både jeg og konen har mer roen enn første gang, sa landslagsprofilen.​

– Endelig lykkes vi når vi må

Henriksen er en av Lars Lagerbäcks mest betrodde menn og spilte nok en solid kamp på Norges sentrale midtbane.

TV 2s Jesper Mathisen ga ham en 5-er på børsen etter kampen, men fremhever likevel den knallharde konkurransen på midtbanen.

– Det blir spennende å se hva Lagerbäck gjør på den sentrale midtbanen i 2019. Sander Berge er for god til å sitte på benken, og om en skal bort fra sentral midtbane må det bli Henriksen.

Henriksen selv var fornøyd med at laget endelig innfridde når det gjaldt som mest.​

– Vi er veldig godt fornøyd. Endelig lykkes vi når vi må. Det har vært mye nesten de siste årene, så det er en god stemning i garderoben nå.

– Kampen er ikke fantastisk, men i dag var det eneste som betydde noe at vi vant og det med mer enn Bulgaria.