CHICAGO: Fire personer er døde etter skyting på et sykehus i Chicago.
CHICAGO: Fire personer er døde etter skyting på et sykehus i Chicago. Foto: Joshua Lott

Fire døde etter skyting på Chicago-sykehus

Mandag ettermiddag lokal tid ble flere personer skutt ved Mercy Hospital i Chicago. Tre personer er døde som følge av skytingen. En av dem er en politibetjent. I tillegg døde den antatte gjerningsmannen etter å ha blitt skutt av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store politistyrker rykket ut etter meldinger om skyting ved Mercy Hospital & Medical Center i den sørlige delen av Chicago i USA mandag ettermiddag lokal tid.

Ifølge ABC døde alle de tre ofrene som ble skutt som følge av skadene, i tillegg til at den mistenkte døde etter å ha blitt skutt av politiet.

En av ofrene var politibetjenten Samuel Jimenez, og de to andre var en lege og en farmasøyt.

Den mistenkte var i et forhold med et av ofrene, fortalte Eddie T. Johnson i Chiago-politiet.

Rundt klokken halv tre natt til tirsdag norsk tid skriver AP på Twitter at politibetjenten er død.

Skytingen startet rundt klokken halv fire på ettermiddagen lokal tid.

Hørte mellom 8 og 20 skudd

Øyenvitner forteller til ABC News at mellom 8 og 20 skudd ble avfyrt ved sykehuset. Politiet tror skudd ble avfyrt både inne i sykehuset og utenfor på parkeringsplassen.

Alle personer inne på sykehuset ble evakuert og politiet foretok en grundig undersøkelse av sykehuset for å finne skadde og mulige gjerningspersoner. Bygningen er nå sikker, og pasientene er trygge, melder sykehuset selv på Twitter.

Et øyenvitne ved navn James Gray forteller at han så minst to personer bli skutt inne på sykehuset. Gray ble også vitne til at gjerningsmannen skjøt en kvinne utenfor sykehuset.

Et annet vitne ved navn Steve White sa til CBS Chicago at han ventet på akutten da han så gjerningsmannen skyte en kvinne på parkeringsplassen.

– Han brydde seg ikke om noe eller noen, sier han.

Deretter skal gjerningsmannen ha løpt inn på sykehuset hvor flere skudd ble avfyrt. Ifølge White kom en politibetjent løpende inn på akutten hvor han ropte at alle måtte evakuere.

– Jeg skjønner ikke hvordan noen kan gå inn på et sykehus og drepe uskyldige mennesker. Jeg har aldri sett noe lignende i hele mitt liv, sier White til kanalen.

Et stort problem

Det har vært 300 masseskytinger i USA så langt i 2018, ifølge nyhetsbyrået AFP. Masseskytingene er et økende problem som har høypolitisk betydning for våpendebatten mellom demokratene og republikanerne.

Skytingen i Chicago kommer kun to uker etter at tolv personer ble skutt og drept i en musikkbar i California, hvor gjerningsmannen begikk selvmord. For tre uker siden ble også elleve personer skutt og drept i en synagoge i Pittsburgh.