Thriller-avslutning sikret Nederland gruppeseieren

Tyskland hadde full kontroll. Så våknet Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyskland - Nederland 2-2 (2-0)

Se alle høydepunktene fra kampen i vinduet over.

Uavgjort var nok for Nederland for å passere Frankrike og bli vinnere av gruppen. Det ble de også, men ikke smertefritt.

Tyskland hadde naturligvis en annen plan for kvelden, og etter ni minutter sendte Timo Werner hjemmelaget i ledelsen.

Serge Gnabry fikk flikket videre og Werner gjorde ingen feil da han plasserte ballen klistret til stolpen i det venstre hjørnet. Sjanseløst for Jasper Cillessen i det nederlandske buret.

En perfekt start på slutten av sesongen for Joachim Löws menn.

2-0 til pause

Det skulle ikke stoppe der. Drøyt ti minutter senere sendte Toni Kroos en langpasning av det vakre slaget som fant Leroy Sané. Skuddet fra Sané gikk via Kenny Tete, og igjen ble Cillessen utspilt.

Sprett og langskudd ble igjen en vellykket oppskrift for Tyskland denne kvelden. 2-0 til stående jubel fra publikumet på Veltins Arena.

Lysere ble ikke kvelden for Nederland da Ryan Babel måtte ut med det som så ut til å være en strekkskade like før pause. Inn for angrepsspilleren kom Javairo Dilrosun.

Det ble lagt til to minutter i den første omgangen, men uten at det hjalp Nederland noe. Tyskland i føringen 2-0 til pause, mens Nederland måtte gå i tenkeboksen for å få snudd kampen.

Thriller-avslutning

Det var noe energiløst over Nederland denne kvelden, mens Tyskland viste både angreps- og forsvarsstyrke. At det fremdeles sto 2-0 etter 70 minutter, var heldig sett fra Nederland sin side, som kunne lagt under med mye mer.

Tyskland som kun hadde æren å spille for i gruppespillets siste kamp, gjorde i hvert fall det.

– Jeg forstår meg ikke helt på Nederland nå, som ligger og sover på 15 meter, var beskjeden fra TV2s kommentator Marius Skjelbæk med drøyt ti minutter av kampen.

Men så, med seks minutter igjen på klokken kom spenningen i kampen. Quincy Promes fikk ballen like innenfor 16-meteren og reduserte til 1-2 for Nederland.

Den scoringen skulle vise seg å være akkurat den vitamininnsprøytningen Nederland trengte, for på overtid smelte Virgil van Dijk inn utlikningen på hel volley.

2-2 og tre minutter igjen av overtiden, for en avslutning på kampen!

Mer dramatikk fikk vi derimot ikke, og det endte 2-2 til Nederland som dermed vant gruppen og er videre i Nations League. Tyskland rykker ned etter å ha rotet bort ledelsen på tampen.

– De gjorde et bedrøvelig VM naturligvis, og så lede 2-0 og så slippe inn to mål på slutten, det har vel Tyskland aldri gjort av det jeg kan huske, så det er veldig spesielt. De har hatt en forferdelig sesong så langt, sier TV2s ekspert Egil «Drillo» Olsen.

Erik Thorstvedt tror Tyskland nå gransker krokene for å