Åpenhjertig van Dijk om utskjelt kollega: – Jeg liker ikke måten han spiller på

Virgil van Dijk forteller at han har mer sans for Raphaël Varane enn Sergio Ramos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tyskland-Nederland på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo mandag klokken 20.35.

Helt siden han påførte Mohamed Salah en berømt skulderskade i Champions League-finalen, har Sergio Ramos vært et yndet hatobjekt for Liverpool-fansen.

Real Madrid-stopperen har på sin side tatt kritikken med knusende ro, og har fortsatt å provosere med sin oppførsel både på og utenfor banen.

– Ikke min type midtstopper

Senest for to uker siden havnet han i fokus da han delte ut en saftig albue til Milan Havel under Champions League-oppgjøret mot Viktoria Plzen.

Til tross for de mange utenomsportslige hendelsene, blir likevel Ramos stadig nevnt når man prater om verdens beste forsvarsspillere, og han ble kåret til sesongens forsvarsspiller av UEFA tidligere i år.

Mange Liverpool-fans vil nok imidlertid påstå at deres forsvarsbauta, Virgil van Dijk, er bedre, og selv innrømmer nederlenderen at han kan styre sin begeistring for den spanske midtstopperen.

– Ramos er ikke den beste. Han er en flott spiller og jeg respekterer det han har oppnådd, men han er ikke min type midtstopper, sier han til den nederlandske avisen De Telegraaf.

Van Dijk forteller at han forsøker å spille på en helt annen måte enn sin kollega i Real Madrid.

– Personlig så liker jeg ikke å forsvare meg på den måten Ramos gjør det. Jeg forsøker å unngå situasjoner som han havner i, og prøver ikke engang å sklitakle.

Liverpool-stjernen har derimot betraktelig mer sans for Ramos' stopperkollega i Real Madrid, franske Raphaël Varane.

– Ramos' lagkamerat i Real Madrid, Raphaël Varane, er min favoritt. En strålende forsvarsspiller, han er ung og har allerede vunnet mye.

Kan vinne gruppen

Virgil van Dijk har kun 24 landskamper for Nederland, men er blitt en bærebjelke i Ronald Koemans nye landslag. Mandag kveld er han kaptein når «Oranje» gjester Tyskland og Veltins Arena. Lørdag vant Nederland 2-0 mot Frankrike, og dermed har de en sensasjonell gruppeseier i Nations Leagues kanskje tøffeste avdeling innen rekkevidde.

Ett poeng mot allerede nedrykksklare Tyskland vil være nok til å vinne gruppen. Tyskland har på sin side kun æren å spille for. Det kan imidlertid vise seg å være motivasjon nok. Etter VM-fadesen i sommer har nedturen bare fortsatt for Joachim Löw og Tyskland, og kritikerne har ønsket seg Löws hode på et fat. En seier mot Nederland vil imidlertid gi 58-åringen litt arbeidsro inn mot EM-kvaliken.

Tyskerne har også vist tegn til bedring og torsdag rundspilte de Russland i en privatlandskamp. Dermed er det duket for en skikkelig thriller i Gelsenkirchen mandag kveld.

Kampen ser du på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo.