Tidligere lokalpolitiker i Hordaland dømt for overgrep mot unge gutter

Bergen tingrett har dømt en tidligere lokalpolitiker til elleve års fengsel for hundrevis av overgrep mot unge gutter. Minstetiden er satt til syv år og fire måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tidligere lokalpolitiker i Hordaland er dømt for hundrevis av overgrep. Mannen i 40-årene har hele tiden nektet seg skyldig i seksuelt misbruk, og hans forsvarer ba om full frifinnelse under rettssaken i Bergen tingrett i oktober.

Tiltalte har imidlertid erkjent å ha hatt overgrepsmateriale, i form av bilder og videoer med barn, noe forsvareren mente kunne straffes med rundt 60 dagers fengsel, skriver Bergens Tidende.

Verne samfunnet

Aktor gikk inn for forvaringsdom, fordi han mente «vanlig fengsel» ikke er tilstrekkelig for å verne samfunnet mot tiltalte.

Under rettssaken kom det fram anklager om flere hundre overgrep mot unge gutter. Det yngste offeret skal ha vært fem år, og denne gutten er fortsatt i barneskolealder.

Bergen tingrett kom fram til en dom på 11 års forvaring, der minstetiden er satt til syv år og fire måneder.

Ankes

I dommen kommer det fram at mannen var i besittelse av minst 49 bilder og 132 videoer som viser seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserte barn.

– Dommen vil bli anket. Han har ikke erkjent straffskyld for disse forholdene, kun for noen små deler i et av punktene, sier forsvarer Eirik Nåmdal til TV 2.​

Saken ble rullet opp da en av de fornærmede i årsskiftet 2016/2017 begynte å fortelle sine foreldre om overgrep han var utsatt for i barndommen.

Opplysningene førte til at politiet startet etterforskning i 2017. Under en ransaking hjemme hos mannen fant man da blant annet et stort overgrepsmateriale.

Mannen er også tilbake i 2002 dømt for overgrep mot en gutt under 16 år.

(NTB/ TV 2)