Skapte «Tinder for venninner»:

Marielle (28): – Jeg satt alene en lørdag og tenkte: «dette gidder jeg ikke mer»

Marielle (28) var lei av å føle seg ensom i ny by. Derfor opprettet hun en Facebook-gruppe hvor hun og andre jenter kunne finne venninner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som 26-åring flyttet Marielle Frank fra Trondheim til Oslo på grunn av jobb. Dette skulle vise seg å være vanskeligere enn hun hadde trodd.

– Jeg syntes det var ensomt. Jeg var vant til å finne på ting ofte med venninnene mine i Trondheim. Jeg savnet nære venner i Oslo, sier Frank.

Dette bestemte hun seg for å gjøre noe med. Hun tok mot til seg og la ut en melding på chattetjenesten Jodel. Denne meldingen skulle vise seg å berøre mange.

– Jeg spurte om det var noen andre som følte at det var vanskelig å bli kjent med andre jenter når man flytter til en ny by uten å studere, sier Frank.

Opprettet en jentegruppe

En lørdagskveld Frank satt alene bestemte hun seg for at hun var lei av å ikke ha noe å finne på. Derfor bestemte hun seg for å dra alene til en pub og samtidig legge ut en melding på Jodel om hvor hun var. I tillegg lagde hun en Facebook-gruppe kalt "Hey girl! Oslo" hvor de som responderte på meldingen kunne bli medlem.

– Jeg var kjemperedd for at ingen skulle komme. Jeg satt der i én time alene før det var noen som dukket opp. Det var veldig pinlig, forteller Frank.

I vekst

Etter den tid har derimot gruppen bare blitt større. I dag har "Hey girl! Oslo" over 3000 medlemmer. I tillegg har det blitt laget tilsvarende grupper for andre byer i Norge. Marielle Frank og kjæresten har også opprettet grupper for menn som de har kalt "Hey man!".

Andre venne-plattformer

  1. Hey! Vina (app for jenter)
  2. Bumble BFF
  3. Speedfriending (arrangementer på Facebook i forskjellige byer)

– Jeg fikk en del forespørsler fra menn om at de synes det er dumt at det ikke finnes en tilsvarende gruppe for dem, så da har vi tatt det steget og opprettet det også, sier Frank.

Mer åpenhet

Det kan kjennes flaut eller skambelagt å fortelle at man føler seg alene. Frank er opptatt av åpenhet rundt ensomhet. Hun er glad for at gruppene bidrar til nettopp dette og blir brukt slik hun hadde sett for seg.

– Man må bare hoppe i det, man må ikke la seg skremme av at det er så tabubelagt å snakke om. Det er helt normalt å føle seg litt ensom. Det er bare å melde seg inn i gruppa og spørre om det er noen som også vil finne på noe, råder Frank.