Sølvi vant Torpet-finalen og returnerer til Farmen-gården

GRUE (TV 2): Sølvi Monsen (55) slo ut Lasse Bergseter og Charlie Stuart i Torpet-finalen.

I mandagens episode av Torpet på TV 2 Sumo skulle det hele avgjøres i en finale. Sølvi Monsen (55) trakk til slutt det lengste strået og vant finalen, og hun blir fra tirsdag av fullverdig Farmen-deltaker.

– Det føles helt herlig. Fy faen, det er bare så deilig. Så nå er jeg klar for en ny runde innpå gården og gjøre vei vellinga, sier en hoppende glad Sølvi til TV 2 etter at konkurransen var avgjort.

Se video av intervjuet med vinneren i toppen av saken.

I søndagens episode av Torpet så man at det var Irene Halle (35) som måtte forlate 1918 etter å ha tapt konkurransen mot Charlie Stuart (32).

Dermed var Charlie, Sølvi og Lasse Bergseter (51) sikret finaleplass på Torpet.

Jevn kamp

De tre Torpet-finalistene møttes i en kunnskapskonkurranse, hvor alle tre hevdet seg til siste slutt. Da kun ett spørsmål gjensto, lå Charlie og Sølvi helt likt på sju poeng hver, ett poeng over Lasse som hadde seks poeng.

Det var til slutt Sølvis kunnskaper om kinning av smør som vippet mennene av pinnen. Både Lasse og Charlie unner finnmarkingen seieren.

– Hun er en verdig vinner for meg. Det hadde ikke noe å si hvem som vant i dag, egentlig. Jeg var stolt over alle sammen og hvor bra vi har gjort det her på Brauter Torp, sier Charlie til TV 2.

I FINALE: Sølvi konkurrerte mot Charlie Stuart (t.h.) og Lasse Bergseter. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2
I FINALE: Sølvi konkurrerte mot Charlie Stuart (t.h.) og Lasse Bergseter. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2

Unner Sølvi seieren

Lasse, som har vært inne på Torpet fra start, innrømmer likevel at det er litt bittert å snuble på målstreken.

– Det er ikke noe moro å tape, det er ikke det, men Sølvi er en verdig vinner, så jeg unner henne det. Hun har vært her i to uker sammen med oss og kjent litt på følelsen, men det er litt kjedelig da, sier han.

Sølvi innrømmer at hun med vilje spilte litt dum inne på Torpet for å bli oppfattet som en lett match.

– Jeg har lurt dem litt. Ikke trill rundt da, men i hvert fall gitt et inntrykk av at kunnskapsnivået mitt når det gjelder gårdsdrift og annet, ikke har vært på topp, forteller Sølvi.

LITT BITTERT: Lasse Bergseter innrømmer at det etter åtte uker på Torpet Brauter er litt bittert å snuble på målstreken. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2
LITT BITTERT: Lasse Bergseter innrømmer at det etter åtte uker på Torpet Brauter er litt bittert å snuble på målstreken. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2

Har vært på «feriekoloni»

Etter å ha vært to uker inne på Torpet, skal Sølvi nå returnere til Gjedtjernet gård. Finnmarkingen føler seg godt rustet for nye uker på Farmen-gården.

– De to ukene på Torpet har vært fantastiske. Det har vært rene feriekolonien. Fiske i havet, grønnsaker i grønnsakshagen og vi har hatt smør, vi har hatt fløte, så dette har vært en liten fetekur. Jeg har samlet energi før jeg kommer tilbake til gården, sier Sølvi og legger til:

– Jeg vil si at nå føler jeg meg mye mer «fit for fight». Både fysisk og psykisk. Så jeg tror nok det har gjort godt, denne tiden på Torpet, sier hun.

– Skal bruke hemmeligheten

Dessuten er hun også sikker på at hemmeligheten om at Lene og Tonje er kjærester, som de fortalte henne før hun forlot Gjedtjernet gård, vil komme godt med når hun returnerer.

– Den skal jeg vokte vel og bruke med visdom. Jeg tror kanskje at det er ei litt ny side av Sølvi som kommer inn på Farmen. Tidligere har jeg vært veldig blid, snill, omgjengelig, men kanskje ikke vært så bestemt eller jobbet så taktisk, forklarer Sølvi.

– Så du skal bruke hemmeligheten som et pressmiddel?

– Oh yes. Hemmeligheten som Tonje avslørte til meg, den skal presses og skvises det den er verdt for, konstaterer hun.

TIL GJEDTJERNET: Sølvi på vei ut fra Tropet Brauter og inn på Farmen-gården igjen. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2
TIL GJEDTJERNET: Sølvi på vei ut fra Tropet Brauter og inn på Farmen-gården igjen. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2

– Litt ambivalent

Sølvi er spent på hvordan de andre deltakerne vil ta henne imot.

– Jeg tror nok tilbaketuren kan bli litt sånn ambivalent. De er sikkert glade for å se meg, for jeg har jo alltid fremstått som veldig snill, omgjengelig og ærlig, begynner Sølvi før hun legger til:

– Samtidig så tror jeg nok at Tonje og Lene skjønner at «Obs! Her er hun tilbake, hun som vi avslørte hemmeligheten til. Hun er ikke dratt hjem. Så her må vi vokte oss vel». Så de vil sikkert innlemme meg i deres allianse, sier Sølvi selvsikkert.

Selv gleder hun seg til å se de andre. Særlig én av beboerne på Gjedtjernet gård.

– Jeg gleder meg til å se den finske lapphunden igjen, Elma. Jeg hører at hun ikke er helt stueren for øyeblikket, med det skal hu' mor rette opp når hun kommer tilbake, avslutter hun.

I tirsdagens episode av Farmen blir det klart hvordan deltakerne reagerer når de får se Sølvi inne på Gjedtjernet gård igjen.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​

​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​