DREPT: Gudrun Myrvang Thomassen ble bare 84 år. Hun ble funnet drept i sin bolig i Lenvik i Troms november i fjor. Hennes 22 år gamle nabo er tiltalt for drapet.
DREPT: Gudrun Myrvang Thomassen ble bare 84 år. Hun ble funnet drept i sin bolig i Lenvik i Troms november i fjor. Hennes 22 år gamle nabo er tiltalt for drapet. Foto: Privat

Tiltalt kvinne (22) trodde drapsofferet var en heks

Den 22 år gamle kvinnen, som er tiltalt for drapet på Gudrun Myrvang Thomassen (84), led av vrangforestillinger og trodde drapsofferet var en heks.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20. november i fjor ble 84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen funnet drept i sin bolig på Øyjord i Lenvik kommune i Troms.

Politiet ble varslet den aktuelle dagen, da den 22 år gamle kvinnen, som nå er tiltalt, skal ha truet egne familiemedlemmer.

Politi rykket ut til 22-åringens adresse, og oppdaget blod på naboens dør, skriver avisa Nordlys.

Inne i Thomassens bolig fant de 84-åringen ille tilredt. Hun var påført alvorlige stikkskader og døde etter kort tid.

På samme adresse fant politiet den nå tiltalte kvinnen. Hun ble pågrepet på stedet.

Erkjente seg skyldig

Da rettssaken startet i Senja tingrett mandag, erkjente den tiltalte kvinnen seg skyldig.

I innledningsforedraget til aktor Hugo Henstein kom det fram at den tiltalte kvinnen led av vrangforestillinger og var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

– Drapsofferet ble oppfattet som en heks, noe som underbygges av drapshandlingen der hun blant annet gjorde forsøk på å brenne henne, sa aktor Henstein.

​Politiet beskrev skadene som Thomassen hadde blitt påført som massive. 84-åringen skal ha blitt utsatt for brutal vold.

Hugo Henstein vil ikke si noe detaljert om selve drapshandlingen, som er svært grotesk.

– Dette er en tragisk sak. Det er en fæl sak, så sånn sett kjenner vi jo på det, vi også, sier Henstein.

Innlagt på psykiatrisk

Kort tid etter at den 22 år gamle kvinnen ble pågrepet, ble hun lagt inn til behandling på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø - der hun fortsatt er innlagt.

Påtalemyndigheten har gjort det klart at de vil be om at kvinnen dømmes til tvungen psykisk helsevern.

Ifølge den tiltalte 22-åringens forsvarer var hun og Myrvang Thomassen bekjente og naboer. Den unge kvinnen skal ha oppsøkt Myrvang Thomassen i psykose, som førte til forholdene hun nå står tiltalt for.​