FØRSTE VC-RENN: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Therese Johaug er som ventet tatt ut til verdenscupen i Ruka.
FØRSTE VC-RENN: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Therese Johaug er som ventet tatt ut til verdenscupen i Ruka. Foto: Pedersen, Terje

Disse er tatt ut til verdenscupen i Ruka

Ingen overraskelser i det norske uttaket, men TV 2s ekspert trekker frem to løpere som har grunn til å være skuffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdenscupen starter i finske Ruka til helgen med sprint og ti kilometer klassisk for kvinner og 15 kilometer klassisk for herrer.

– Etter en strålende sesongåpning på Beitostølen har vi store forhåpninger til Ruka, sier landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Tiril Udnes Weng og Martin Løwstrøm Nyenget har friplasser fram til jul etter å ha vunnet skandinavisk cup. Etter en god helg på Beitostølen er også Anna Svendsen tatt ut til Ruka. Det samme er Kasper Stadaas og Lotta Udnes Weng i sprint, sier Løfshus.

Det var ikke plass til den 19 år gamle kometen Kristine Stavås Skistad, til tross for at hun imponerte på Beitostølen i helgen.​

– Det er ingen store overraskelser. De som kan føle seg skuffet er Skistad er jentesiden og Gjøran Tefre på guttesiden. Det var riktignok skøytesprint på Beitostølen, men disse hadde nok håpet på verdenscupplass allerede i Kuusamo, sier TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad.

– Hvis Skiforbundet har vært flinke og smarte, har disse fått tommel opp for både Lillehammer og Davos allerede, legger han til.

Skistad fikk sin verdenscupdebut i Drammen i mars. Da endte det med en 51. plass. Nå regner hun med å få flere sjanser.

– Jeg fikk være med på et verdenscuprenn i forrige sesong. Nå funker det litt bedre. Jeg regner med det blir noen verdenscuprenn i år også, uttalte hun.

Kvinner, sprint: Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Lotta Udnes Weng, Ragnhild Haga, Kari Øyre Slind, Anna Svendsen, Heidi Weng og Tiril Udnes Weng.

10 km klassisk: Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Kari Øyre Slind, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Anna Svendsen, Heidi Weng og Tiril Udnes Weng.

Menn, sprint: Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Emil Iversen, Sondre Turvoll Fossli, Finn Hågen Krogh, Kasper Stadaas, Johannes Høstflot Klæbo og Martin Løwstrøm Nyenget.

15 km klassisk: Didrik Tønseth, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Johannes Høstflot Klæbo og Martin Løwstrøm Nyenget.

Petter Northug er som ventet ikke med og skal i stedet gå norgescup på Gålå.​

Både Pål Golberg og Kathrine Harsem velger ikke å gå i Ruka, opplyser Skiforbundet.​

Gir ny sjanse til laget som skuffet

Hoppsjef Alexander Stöckl kom ikke med noen overraskelser i sitt uttak til verdenscuprennene i finske Ruka.

Johann André Forfang ble beste norske i Wisla med tiendeplass søndag, men hoppsjef Stöckl ser ingen grunn til å gjøre forandringer på laget.

– De samme seks hopperne får en ny sjanse til å vise seg fram. Det var flere gode enkelthopp, noe som gir håp om at vi nærmer oss. Denne uken skal vi bruke til å finjustere teknikken. Glem heller ikke at det i en åpningshelg ofte skjer litt uventede ting og man kan få noen resultater som overrasker, sier Stöckl i en pressemelding.

Laget: Anders Fannemel (Hornindal), Johann André Forfang (Tromsø SK), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Andreas Stjernen (Sprova) og Daniel-André Tande (Kongsberg).

Kombinert-Moan får sjansen

Magnus Moan er tilbake på det norske landslaget i kombinert og går verdenscupstarten i Finland denne uka.

Moan har stått utenfor NSF-regi i sesongoppkjøringen. På Beitostølen i helgen signerte han utøverkontrakten som gjør at ham til landslagsløper denne sesongen.

– Det er kjempebra at Magnus er tilbake på landslaget, og det har vært spennende å følge ham utenfor laget i sesongoppkjøringen. Magnus kan i vinter vinne sin åttende medalje på rad i VM i Seefeld og kan igjen bli historisk. Det er ingen tvil om at Magnus har betydd mye for kombinert de siste 15 årene, sier sportssjef for kombinert i Norges Skiforbund, Ivar Stuan.

Disse kombinertløperne stiller også i Ruka: Jørgen Graabak (Byåsen), Jan Schmid (Sjetne), Espen Andersen (Lommedalen), Jarl Magnus Riiber (Heming), Magnus Krog (Høydalsmo), Einar Lurås Oftebro (Jardar).

(©NTB/TV 2)