DØDE: Hector Manuel Beltran Levya var tidligere én av Mexicos mest etterlyste menn.
DØDE: Hector Manuel Beltran Levya var tidligere én av Mexicos mest etterlyste menn. Foto: AP

Narkobaron med bånd til «El Chapo» er død

Den mexicanske narkobaronen Hector Manuel Beltran Leyva døde søndag av et hjerteinfarkt. Det melder Mexicos innenriksdepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beltran Leyva, som en gang var blant landets mest etterlyste menn, ble 56 år gammel.

Ifølge innenriksdepartementet ble han brakt til sykehus etter å ha fått smerter i brystet, men livet sto ikke til å redde. Beltran Leyva ble arrestert i 2014, og har sittet fengslet siden 2016.

Innenriksdepartementet understreker at alle protokoller ble fulgt og at sykehuspersonalet gjorde alt de kunne for å redde 56-åringen.

Kartellederen Joaquin «El Chapo» Guzman, som for øyeblikket står for retten i New York, mistenkes å ha gitt informasjon som ledet til arrestasjonen av Beltran Leyva i 2014.

Narkobaronen med kallenavnet «the H», var leder for et kartell som opparbeidet seg et rykte for å være et av landets mest hevngjerrige og hensynsløse karteller. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Da han ble arrestert i 2014 utga han seg for å være en kunst- og eiendomsforhandler. Arrestasjonen ble av mexicanske myndigheter sett på som en stor seier på deres årelange kamp mot narkotika-gjengene i landet.

(©NTB)