Sveits vant gruppen etter utrolig snuoperasjon og målfest mot Belgia

Oppgjøret mellom Sveits og Belgia i Nations League ble en skikkelig klassiker.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sveits – Belgia 5-2:

Belgia tok tidlig i kampen ledelsen 2-0 etter to scoringer av Thorgan Hazard, men så våknet Sveits. Sveits snudde til 3-2 før pause, og etter pause scoret rødtrøyene ytterligere to ganger.

Etter en eventyrlig snuperasjon vant Sveits 5-2, overtok førsteplassen i gruppen på bedre målforskjell, og gikk dermed videre til finalespillet i Nations League.

Se alle scoringene fra målfesten øverst!

Haris Seferović, som til daglig spiller for Benfica i Portugal, scoret hat trick for Sveits i sjummålsfesten.

– Det var første gang han scoret hat trick for landslaget, og for et tidspunkt å gjøre det på. Det må være hans største øyeblikk noensinne for Sveits, slo TV 2-kommentator Peder Mørtvedt fast om Haris Seferović's hat trick.

– Han forlot banen til trampeklapp fra publikum, for Haris Seferović skjøt Sveits til gruppespillet i Nations League. At Sveits skulle snu dette på en slik dramatisk måte, etter å ha ligget under 0-2, var det vel veldig få som hadde trodd, sa han videre.

Belgia måtte ta til takke med andreplassen etter å ha vunnet sine tre første kamper i gruppen. Island rykket ned fra gruppa til B-divisjonen med null poeng og -12 i målforskjell.

Sveitserne vant gruppe 2 i A-divisjonen i nasjonsligaen etter storseieren. Det betyr også at de går videre til semifinalene som spilles i juni neste år.

Drømmestart for Belgia
Med seier ville Sveits snyte Belgia for gruppeseieren og sikre seg en plass i finalespillet.

Men Sveits fikk en skikkelig kalddusj av Belgia. For bare etter ett minutts spill sikret Thorgan Hazard Belgia en drømmestart da han utnyttet en glipp i Sveits' bakre rekker og sendte gjestene opp i 1-0-ledelse.

– Det var Thorgan Hazard som scoret. Men problemene var i midtforsvaret til Sveits. For en start på kampen for et hjemmelag som allerede hadde en tøff oppgave, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt etter scoringen.

Sveits slo fryktelig tilbake
I det 17. minutt scoret Belgia og Thorgan Hazard igjen. Han fikk ballen utenfor 16-meteren, ladet skuddfoten, og klinket inn 2-0-ledelse til Belgia etter å ha plassert ballen i hjørnet bak en sjanseløs Sveits-keeper Yann Sommel.

Etter 25 minutters spill fikk Sveits straffe etter at Kevin Mbabu ble felt av Nacer Chadli. Venstrebacken Ricardo Rodriguez var iskald fra straffemerket og reduserte til 1-2.

– Folk tror ikke det de ser
Fem minutter senere utlignet Sveits til 2-2. Xherdan Shaqiri headet et innlegg i feltet ned til Haris Seferović på bakerste stolpe, som enkelt kunne plassere inn utligningsmålet.

– At Sveits skulle slå tilbake i denne kampen, det hadde jeg ikke trodd for fem minutter siden, sa Mørtvedt.

To minutter før pause kontret Sveits. Ballen endte opp hos Haris Seferović.

Benfica-spissen dundret Sveits opp i 3-2-ledelse.

– For en snuoperasjon! Det er 3-2 til Sveits. Folk tror jo ikke hva de ser, sa Mørtvedt etter scoringen.

Etter 60. minutter scoret Sveits igjen.

Xherdan Shaqiri slo skrått inn i feltet, og ballen gikk via Nico Elvedi og i mål.

– Det var vanskelig å se om Nico Elvedi var på den, men det er 4-2 til Sveits. Snuoperasjonen er komplett. Baklengsmålene bare renner inn for vanligvis så solide Belgia, mente Mørtvedt.

Men Sveits og Haris Seferović var ikke ferdigscoret. Fem minutter før full tid headet han inn 5-2-scoringen for Sveits, og fullførte sitt hat trick.

– Det var første gang han scoret hat trick for landslaget, og for et tidspunkt å gjøre det på. Det må være hans største øyeblikk noensinne for Sveits.

Flere mål ble det ikke, og Sveits kunne juble for 5-2-seier og gruppeseier etter den eventyrlige snuoperasjonen.

Slik startet lagene:

Sveits: Sommer, Klose, Rodriguez, Mbabu, Elvedi, Zuber, Xhaka, Freuler, Fernandes, Seferovic, Shaqiri

Benken: Lang, Ajeti, Sow, Moubandje, Gavranovic, Lacroix, Benito, Oberlin, Omlin, Mvogo, Zakaria, Fassnacht.

Belgia: Courtois, Alderweireld, Kompany, Boyata, Meunier, Tielemans, Witsel, Chadli, T Hazard, Mertens, E Hazard.

Benken: Januzaj, Origi, Mignolet, Casteels, Batshuayi, Denayer, Mechele, Kabasele, Dendoncker, Castagne, Vanaken, Praet.

Dommer: Daniele Orsato, Italia

Lik TV 2 Sporten på Facebook