Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Therese Johaug gikk inn til nok en imponerende seier på søndagens ti kilometer friteknikk på Beitostølen.

Overfor TV 2 innrømmer 30-åringen at hun var nervøs også foran dagens renn.

– Jeg var ganske nervøs. Jeg hadde som sagt en drøm og et mål om å vinne det første skirennet jeg var med i. Generelt tror jeg alle er ganske nervøse her oppe, man vet ikke helt hvor man står, forklarer hun.

– Jeg kjenner at det kommer fort tilbake når jeg får på meg startnummer og er i boblen. Jeg prøver å fokusere på den jobben som skal gjøres der. Jeg kjente det allerede i dag at det var enklere å senke skuldrene.

Jenten fra Dalsbygda påpeker også at hun møter tøffere motstand kommende helg.

– Jeg skal ikke ta av for mye. De ekte svarene får jeg neste helg når jeg møter konkurrenter fra utlandet.

– Tror du selv du er bedre nå enn før utestengelsen?

– Tja, litt kanskje. Jeg håper og tror det. Jeg tror jeg er bedre mentalt. Det handler om å ha med seg hodet når man går skirenn.

Flugstad Østberg med full kontroll på andreplassen
​Johaug gikk ut i hundre, og var best gjennom hele løpet. Ingvild Flugstad Østberg var kun fem sekunder bak etter den første mellomtiden. Men etter seks kilometer var Flugstad Østberg elleve sekunder var Johaug. I mål hadde avstanden økt til 26 sekunder. Det holdt likevel til en andreplass Gjøvik-jenten.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det er et litt stykke opp, men jeg klarer å være med å fighte lenge. Jeg synes ikke det er så avskrekkende langt opp, sier Flugstad Østberg til TV 2.

– Er Johaug uslåelig?

– Hun er ikke uslåelig. Men jeg tror også hun er verdens beste nå. Men alle kan slås på en god dag for min del. Det er mulig å være best.

Amerikanske Sadie Bjornsen tok den siste pallplassen, men var hele 1:45 bak Johaug.

Johaug gikk også til topps under fredagens renn. Det var 30-åringens første skirenn på 959 dager etter dopingutestengelsen. Et lite skår i gleden var at Johaug fikk gult kort for staking i stakefri sone.

Kommende helg starter verdenscupen i finske Kuusamo.