FRISK SOM EN FISK: Chris Jespersen tar ingen sjanser på hjemmebane.
FRISK SOM EN FISK: Chris Jespersen tar ingen sjanser på hjemmebane. Foto: Privat

Ski-profilens drastiske tiltak for å unngå å bli smittet av samboer og barn

– Jeg ser jo ut som en tulling, men jeg har endelig klart å holde meg frisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Resten av Team Northug, Chris Jespersen, viste gamle takter under søndagens 15 kilometer fristil på Beitostølen. Femteplass var overraskende og inspirerende for 35-åringen.

– Det er vel restene av Team Northug, som du sier, ja. Han andre ligger vel på sofaen hjemme med en brus og en pose med smågodt!

– Og da går det ikke fort nok i løypa?

– Han er iallfall ikke her i dag.

Chris Jespersen, som ble juniorverdensmester i 2003, har slitt i mange, mange år med sykdom.

– Bank i bordet! Jeg var syk siste gang i april. Det må ha skjedd et mirakel eller to, for jeg husker iallfall ikke sist jeg har vært frisk så lenge.

– Hva har skjedd? Hvordan har du klart det?

– Du får spørre ungene mine. De er vant til å se faren sin gå rundt med en maske på seg hjemme. Det ser ikke bra ut, såpass kan jeg si, men det virker.

– Hva er dette for noe?

– De små er jo ofte syke. Det er jo viktig for jobben min at jeg holder meg frisk, så jeg har tatt konsekvensen av det. Når det hostes hjemme - og det er ofte - så går jeg rundt med maske. Jeg ser sikkert ut som en tulling, men det har iallfall gitt resultater. Jeg har unngått å bli syk.

– Dette tyder jo på at vi har å gjøre med en motivert Chris Jespersen?

– Jeg er nok en av de i Norge som er mest glad i ski i Norge. Det betyr veldig mye for meg å drive med langrenn. Jeg har faktisk fortsatt lyst til å vise at det bor noe i meg.

Langløp som gjelder

Chris Jespersen ble beste nordmann på 15 kilometer under OL i Sotsji i 2014. Den senere tid har han gått mest langløp. Det er også hovedmålet denne sesongen.

– Men jeg har lyst på verdenscup her på Beito om tre uker, og det skal innrømmes at det hadde vært moro å få være frisk og kunne satse på vanlig langrenn for å se hvor bra det kunne ha blitt. Jeg har jo ikke trent for dette her i det hele tatt, det er langløp som gjelder. Jeg kan jo telle på en hånd hvor mange hardøkter jeg har hatt i skøyting siden februar, forklarer Jespersen.

En frisk Chris Jespersen.