Iskalde Granqvist sendte Tyrkia ned til nivå C i Nations League

Andreas Granqvist holdt nervene under kontroll fra straffemerket og scoret kampens eneste mål da Sverige slo Tyrkia i Nations League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyrkia – Sverige 0-1:

En iskald scoring fra straffemerket i det 71. minutt signert kaptein og midtstopper Andreas Granqvist sørget for at Sverige slo Tyrkia 1-0 og sendte Tyrkia ned et nivå i Nations League.

– Dette er naturligvis kamper Tyrkia skal vinne på eget gress, men Sverige var sterke. Sverige var massive i dag og det var en kjempeprestasjon. Sverige har nå fire poeng, mens Russland har sju poeng i Nations League gruppe B. De to møtes i neste kamp. Med seier der vil Sverige kunne ta seg videre og vinne gruppen, konstaterte TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Sverige står med en seier, en uavgjort og et tap på tre kamper. Russerne ligger tre poeng foran før avgjørelsen. Det går mot en thriller i Stockholm til uka.

– For Tyrkias del så befinner de seg på nivå C i neste Nations League-runde. De har rett og slett rykket ned. Hvis Sverige slår Russland, så vil Sverige rykke opp, samtidig som de kommer seg til semifinalene, forklarte kommentatoren.

Et skår i gleden for Sverige var imidlertid at Manchester United-profilen og midtstopper Victor Nilsson Lindelöf måtte forlate banen i pausen, trolig med en strekkskade på baksiden av låret.

Jevnspilt
Det ble tett og jevnt de første 30 minuttene i Konya. Tyrkia tok mer og mer over utover i omgangen, og Sverige hadde nok med å forsvare seg.

Fem minutter før pause fikk Sverige frispark i meget farlig posisjon like utenfor Tyrkias 16-meter.

Sebastian Larsson tok frisparket, og skjøt rett i muren. Rett før pause fikk Tyrkias kaptein Calhanoglu muligheten i feltet. Han fikk avsluttet fra kloss hold, men Sveriges keeper Robin Olsen dro frem en fantomredning og hindret scoring.

Dermed gikk lagene til pause uten scoringer.

– Det var en tempofullt første omgang. Men det står 0-0, i en omgang der Tyrkia var nærmest, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter de første 45 minuttene.

United-profil måtte ut
I pausen måtte Victor Nilsson Lindelöf gå av banen for Sverige. Filip Helander kom inn som midtstopper. Det er uklart hvorfor Manchester United-profilen Lindelöf måtte ut, men stopperen har mest sannsynlig pådratt seg en skade.

– Han tok seg mot baksiden av låret. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men det ser ikke bra ut, sa Anders Andersson i C More.

Det hindret ikke Sverige i å gå rett i strupen på Tyrkia. Gultrøyene skapte noen gigantiske sjanser i åpningsminuttene av omgangen. Men verken Viktor Claesson eller Marcus Berg lykkes med å score i god posisjon fra kloss hold.

Andreas Granqvist straffet Tyrkia
I det 69. minutt fikk Sverige straffe da Marcus Berg gikk i bakken. TV-bildene viste det var en korrekt avgjørelse.

Midtstopper Andreas Granqvist tok straffen og plasserte ballen lekkert i hjørnet.

– Det var ingenting å si på det straffesparket. Og det var en lekker straffe av Andreas Granqvist, konstaterte Osnes etter at Sverige gikk opp i 1-0-ledelse.

Sverige fortsatte med sitt storspill etter pause og var nærere 2-0 enn det Tyrkia var redusering. Dermed vant Sverige 1-0 og har fremdeles mulighet til å vinne sin gruppe i Nations League.

Slik startet lagene:

Tyrkia: 1. Sinan Bolat–13. Zeki Celik, 4. Serdar Azis, 6. Caglar Söyuncu, 3. Hasan Ali Kaldirim–5. Okay Yokuslu–17. Cengiz Ünder, 14. Mahmut Tekdemir, 19. Yunus Malli, 10. Calhanoglu (K)–9. Cenk Tosun.

Sverige: 1. Robin Olsen–2. Mikael Lustig, 3. Victor Nilsson Lindelöf, 4. Andreas Granqvist (K), 6. Ludwig Augustinsson–7. Sebastian Larsson, 8. Albin Ekdal, 10. Jakob Johansson, 5. Martin Olsson–17. Viktor Claesson, 9. Marcus Berg.

Dommer: István Kovács, Romania