Vipers og Linn Jørum Sulland herjer i Mesterligaen.
Vipers og Linn Jørum Sulland herjer i Mesterligaen. Foto: Schrøder, Tor Erik

Vipers stormer videre i Mesterligaen

Vipers avsluttet gruppespillet i håndballens mesterliga med en knusende 35-27-seier mot FTC Hungaria. Kristiansanderne tar med seg fire poeng inn i hovedrunden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sørlendingene var i likhet med FTC Hungaria allerede klare for hovedrunden før lørdagens oppgjør, som var det siste i gruppespillet.

Likevel var oppgjøret viktig siden poengene mot andre avanserte lag fra gruppespillet videreføres til hovedrunden.

Vipers var revansjesugne etter å ha tapt 26-27 i siste sekund i motsatt oppgjør. Kristiansanderne gikk ut i hundre og tok raskt grep om kampen. Katrine Lunde viste hvorfor hun er blant verdens beste da hun vant samtlige tre straffedueller det første kvarteret.

Med 18-14 til pause holdt rosatrøyene trykket oppe i andreomgang og vant til slutt hele 35-27 i egen hall. Linn Jørum Sulland gjorde en svært god kamp og noterte seg for åtte målkjenninger i et fullsatt Aquarama.

Møter «norsk» motstand

Seieren gjør at Vipers klatrer til midlertidig tabelltopp og er minst sikret andreplass i gruppespillet. Tre seire, én uavgjort og to tap ble fasiten på sørlendingenes gruppespillskamper. Fire av poengene tas med til hovedrunden.

CSM Bucuresti vinner gruppen med seier over tabelljumbo Bietigheim fra Tyskland søndag.

I mellomspillet venter blant annet det «norske» storlaget Györ med Kari Aalvik Grimsbø, Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk (skadd), Veronica Kristiansen og Kari Brattset på laget. Sistnevnte meldte overgang fra Vipers til den ungarske håndballstormakten før sesongen.

Hovedrunden består av to grupper og kastes i gang 25. januar. Fire av seks lag i hver gruppe går videre til kvartfinale. Finalen spilles i Budapest 12. mai.

(©NTB)