Klæbo med sprintseier

Johannes Høsflot Klæbo seiret på Beitostølen. – Det var skikkelig hardt, sier vinneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Unggutten Gjøran Holstad Tefre var raskere enn Klæbo i prologen, men i finalen var Klæbo sterkest. De to var samlet før den siste bakken, men der rykket den olympiske mesteren ifra. Dermed kunne trønderen gli inn til seier, like foran landslagskollega Emil Iversen.

Se målgangen i videovinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK

– Det var skikkelig hardt. Jeg var så stiv på sisterunden. Gjøran dro i gang og det var bare å være med. Jeg fikk noen meter på Iversen, men han kom på oppløpet. Jeg hadde kontroll, sier Klæbo til NRK.

Eirik Brandsdal ble nummer tre.

– På en skala fra én til ti, hvordan var det i dag?

– Det var ingen tier. Det kjentes ikke helt rått ut. Det var tungt. Jeg slet allerede fra prologen. Jeg måtte virkelig jobbe i dag, sier Klæbo til TV 2.

– Det er artig å vinne skirenn uansett. Det er det her man synes er artigst av alt. Gnisten for å vinne skirenn er ikke mindre enn tidligere, sier trønderen.

Bør få sjansen i verdenscupen
​TV 2s langrennsekspert, Petter Skinstad, lot seg også imponere av Tefre i dag.

– Tefre får dårlig betalt for fantastisk innsats i dag. Han bør belønnes med sjanser i verdenscupen før jul. A-lagene har fem av seks løpere i finalen, og tar styringen fra første stavtak. Klæbo og Iversen peker seg ut som de åpenbare medaljekandidatene i VM-sprinten, sier Skinstad.

Petter Northug så lenge ut til å ta seg videre fra prologen, men måtte til slutt se seg slått. Dermed ble det en tidlig exit for trønderen som endte på 35. plass.