Håvard Bøkko fra et intervju tidligere i år.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Håvard Bøkko fra et intervju tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nedtur på 1500 meter, men Lorentzen på pallen

Det røynet på mot slutten i Sverre Lunde Pedersens palljakt i sesongens første 1500 meter i verdenscupen skøyter. Håvard Lorentzen ble nummer tre på 500 meter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pedersen klokket inn til tiden 1.46,33. Til slutt var det 1,76 sekunder opp til den russiske vinneren Denis Juskov, som slo Kjeld Nuis med 26 hundredeler.

Det klaffet ikke for de norske på lørdagens 1500 meter. Allan Dahl Johansson endte på 9. plass, mens Håvard Bøkko ble nummer 11. Sindre Henriksen havnet på 15. plassen.

Bøkko var langt fra fornøyd med laginnsatsen.

– Vi blir pisset på her, sier han til NRK.

– Det er kjedelig å bli slått med over to sekunder. Vi har en jobb å gjøre, fortsetter han.

Stor feil
Lunde Pedersen gikk i par med Henriksen, som fikk tidlig løpet spolert etter en stor feil. Han greide å gi Pedersen en rygg å gå i, men den utnyttet lagkameraten dårlig. På slutten fikk Pedersen det tungt og var i mål over sekundet bak ledertiden.

– Dette er ikke godt nok. Vi ønsker å være i toppen, så vi har mye å jobbe med framover. Jeg får se på det som positivt at jeg blir nummer sju med et dårlig løp. I dag gikk jeg uryddig og ustabilt, spesielt etter 300 meter. Det er også derfor jeg ble veldig stiv på slutten, sa Pedersen til NRK.

For sakte

Han tror ikke Henriksens feilskjær hadde så altfor mye å si.

– Nei, men det hadde vært enda bedre om vi kunne ha pushet hverandre.

Som vanlig startet Johansson forsiktig, men denne gangen traff han ikke med taktikken. Unggutten var i mål på tiden 1.46,63.

– Han vil jo starte rolig, men dette var for mye, sa den nye landslagstreneren Bjarne Rykkje til NRK.


Lorentzen på pallen
​Håvard Holmefjord Lorentzen sto igjen da startskuddet gikk, men fikk opp dampen og tok 3.-plassen på lørdagens 500 meter i verdenscupen på skøyter i Japan.

Den norske OL-mesteren fikk ingen god start på sine første 100 meter, men skjøt deretter virkelig fart og var til slutt bare 15/100 sekund bak den russiske vinneren Pavel Kulizjnikov, mens det var seks hundredeler til den japanske toeren Ryohei Haga.

Ny seier ble det ikke, men med pallplassen viste Lorentzen at formen er svært god i sesongåpningen. Bergenseren vant fredag vinterens første 500 meter i verdenscupen.

De tre beste var i en klasse for seg lørdag. Kai Verbij på fjerdeplass var 32/100 bak Kulizjnikov.

(©NTB)