Omfavnet lagkompisen etter en av tidenes sykeste redninger på strek

– En syk redning som helt sikkert kommer til å bli en Youtube-hit eller Instagram-hit, sier Haitam Aleesami etter at Palermo-kompisen hindret norsk scoring i Ljubljana.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slovenia-Norge 1-1

Det norske landslaget klarte til slutt å sikre seg et viktig bortepoeng i Ljubljana fredag, etter Bjørn Maars Johnsens sene utligningsmål.

Før den tid hadde imidlertid de norske spillerne flere store sjanser til å score mål, men ingen var større enn den utrolige varianten som oppstod da halvtimen var spilt på Stozice Stadion.

Innlegget fra Ole Selnæs var perfekt på Omar Elabdellaouis hode, og høyrebackens heading gikk også forbi Slovenias keeper og inn mot det lengste hjørnet. Der kom imidlertid stopper Aljaz Struna skliende, og klarte på utrolig vis å klarere ballen i den motsatte stolpen. Deretter var det stoppekollega Miha Mevljas tur til å utøve forsvarsmagi, da også han klarte å «fiske» ballen ut uten at den passerte mållinjen.

– Det er instinkt
I pressesonen etter kampslutt får TV 2 noen ord med Struna, som er lagkamerat med Haitam Aleesami i Palermo, og som starter hele intervjuet med å gi sin norske motstander i fredagens kamp en god klem.

– Det er instinkt. Jeg så at keeperen gikk mot første stolpe, så da gikk jeg instinktivt mot den bakerste. Jeg håpet at ballen ville havne der. Jeg tror jeg reddet, og dommeren sa at jeg reddet.

– Er det noe du vanligvis gjør på trening i Palermo også?

– Nei, dette skjedde for første gang i dag, smiler Struna, til latter også fra sin norske klubblagkamerat.

Aleesami om lagkameratens stunt: – En Youtube- eller Instagram-hit
De to har spilt 30 kamper sammen i Italia, og Aleesami innrømmer at han også sperret øynene opp da situasjonen oppstod i 1. omgang i fredagens kamp. Nå spår han at videoen kan bli en farsott i sosiale medier.

– Jeg personlig trodde at ballen var inne, men så gjør han en sånn syk redning som helt sikkert kommer til å bli en Youtube-hit eller Instagram-hit. Han er jo forsvarsspiller, og som han sier: Hvis man gjør ting på instinkt, så lykkes man ofte. Men sånn er det.

– Er det sånn at han kommer til å skryte til hele laget nå når han kommer hjem igjen til Palermo nå til uken?

– Det kan fort være. Men det skal han få lov til å gjøre. Men det er jo som du sier. Det er en helt sinnssyk redning på strek der. Noen mener at ballen er inne, men nå har de jo fem mann rundt som kontrollerer det, så hvis den ikke er inne så er det jo en sjuk redning, sa Aleesami, som selv gikk gjennom pressesonen iført en stor tape over skulderen.

Venstrebacken pådro seg en smell i duell med Roman Bezjak da åtte minutter gjenstod av kampen, men fullførte oppgjøret. Det skal heller ikke være noen fare inn mot mandagens kamp på Kypros.

– Det er bare litt is, på samme måte som man får et hakk på ankelen eller på leggen. Det er ikke noe alvorlig, sier Palermo-spilleren.

De norske spillerne trodde ballen var over streken
Flere av de andre som var involvert i situasjonen som ikke sørget for norsk utligning, mot alle odds, skjønner knapt hva som skjedde. Samtlige var sikre på scoring.

– Det var veldig nære. Jeg trodde faktisk den var inne. Nå har jeg ikke hørt hva folk sier, men det var i hvert fall veldig nære. Jeg trodde den gikk inn, men det var ikke nok, sier Omar Elabdellaoui, som kunne scoret sitt første A-landslagsmål for Norge.

– Jeg var nesten sikker på at den skulle inn da Omar headet, og så er det vanvittig bra gjort å redde på streken der. Jeg var nesten sikker på at den var inne også. Jeg står egentlig helt i ubalanse når jeg får den på slutten, og så går den ut. Det var fryktelig kjedelig, sier Tarik Elyounoussi, som selv fikk avsluttet etter den andre redningen på strek.

– Jeg hadde allerede begynt å juble, for fra min vinkel var jeg sikker på at den var inne. Det går vel ikke an å komme så mye nærmere, sier Ole Selnæs, som slo det presise innlegget i forkant.

– Vi har to-tre hundreprosentsjanser. Den er veldig nære. Fra min vinkel så det ut som om den var over streken. Dessverre gikk det ikke vår vei, sier Markus Henriksen, som også hadde godt innsyn til situasjonen.

Thorstvedt: – Noen av det sykeste jeg har sett. Hvordan er det mulig?
Den enorme sjansen ble selvsagt også tema i TV 2s Nations League-studio i pausen, der Erik Thorstvedt og Julie Strømsvåg er mildest sagt sjokkerte etter det de har sett.

– Jeg har sett mange hundre, kanskje tusenvis av fotballkamper, og det er noe av det sykeste jeg har sett. Hvordan er det mulig at dette ikke blir mål? Den ballen er jo i praksis inne. Hvordan han klarer å få den ut er en fantastisk prestasjon, sier Thorstvedt.

– Det er ikke bare en redning på strek, det er to redninger på strek. Hvordan han klarer å huke den ut er en fantastisk prestasjon. Det er en klarering som er så bitter for oss, men det er et glitrende stykke forsvarsspill, svarer Finstad Berg.

– Vi må av og til gi litt skyt til motstanderen også. Det er heroisk. Vi får ikke tilgang til mållinjeteknologi, og vi tenker ofte at «den må jo være inne», men her tror jeg det er riktig avgjørelse. Det ser ut som om den er på vei inn, men hele ballen er ikke inne. Det er en korrekt avgjørelse slik vi ser det, men nærmere går det ikke an å komme, sier Thorstvedt.

Scoring ble det imidlertid ikke, men heldigvis for Norge fikk de 1-1-målet til slutt, hvilket betyr at det fremdeles er slik at man har skjebnen i egne hender mandag. Bedre resultat borte mot Kypros enn det Bulgaria klarer hjemme mot Slovenia sørger for norsk gruppeseier, opprykk til Nations Leagues andre nivå og en backup-mulighet for kvalifisering ti EM-sluttspillet i 2020.

Se Kypros-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo mandag fra 20.00 (kampstart 20.45)