Landslagskapteinen om kritikken: – Skal dere begynne igjen?

Stefan Johansen (27) var skuffet over egen innsats mot Slovenia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Stefan Johansen ble byttet ut før timen var spilt på 0-1 mot Slovenia, og kapteinen fikk to på børsen av TV 2s fotballekspert.

– Lagerbäck gjorde et par bytter som var høyst nødvendige. Inn med en stor, sterk spiss og inn med Martin Ødegaard, som har ro i spillet og treffer medspillere. Johansen leverte en fryktelig landskamp, og Ødegaard viste at han burde startet kampen og at han bør starte på mandag, sier Jesper Mathisen.

Det endte til slutt 1-1 etter at innbytter Bjørn Maars Johnsen utlignet. Dermed leder fortsatt Norge gruppen i Nations League etter 1-1 for Bulgaria mot Kypros.

På spørsmål om kritikerne nå vil ha ham ut av laget til skjebnekampen mot Kypros på mandag, svarer Johansen:

– Skal dere begynne i den banen igjen? Hva skal man si? Hvis jeg ikke starter, så er det greit. Jeg håper jeg starter. Jeg tror ikke det bare er meg som føler det. Vi har vært i de banene før, så vi får se, sier Johansen muntert til TV 2.

Eksperter og kommentatorer ville vrake Johansen til hjemmemøtet med Kypros i september, men han svarte med to scoringer og «hysje-feiring».

Mathisen mener Johansen leverte en av sine dårligste kamper mot Slovenia.

– Det var langt fra min beste kamp. Man kjenner på kroppen at det er lenge siden jeg har spilt, så det er helt greit. Jeg var egentlig skuffet over meg selv, men sånn er fotballen. Man kan ikke score to mål i hver kamp. Det var skuffende, men det er nok folk i troppen som kan komme inn om det ikke fungerer, sier Johansen.

Vardøværingen har slitt med å få startplass for Fulham denne sesongen etter opprykket til Premier League.

– De lå litt tett og kompakt, så jeg kom aldri inn i farlige rom og jeg var for upresis på en siste tredjedelen. Sånt skjer, så det får man riste av deg. Det bryr jeg meg ikke så mye om akkurat nå. Nå gjelder det bare å lade batteriene, sier han.

Ødegaard ble byttet inn for Johansen mot Slovenia.

– Jeg synes han hadde et fint skudd der, men så ble det litt mye langt etter at han kom inn. Vi fikk både Alexander Sørloth og Bjørn Maars Johnsen inn i midten, så han fikk kanskje ikke så mange pasninger på fot, der han er best. Men det var absolutt et positivt innhopp. Ikke minst også Bjørn, som kom inn og scoret, og Alex bidro som en ekstra mann i boksen, sier Johansen.