Wijnaldum og Depay senket blodfattige verdensmestere – Tyskland rykket ned

Hugo Lloris sørget for at Frankrike ikke tapte med større sifre i Rotterdam.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederland - Frankrike 2-0

Se Wijnaldums mål i videovinduet øverst!

Georginio Wijnaldums scoring like før pause og Memphis Depays iskalde straffespark langt på overtid sørget for 2-0-seier for Nederland hjemme på De Kuip i Rotterdam.

Dermed har nederlenderne slått de to siste verdensmesterne denne høsten, først 3-0 mot Tyskland og nå 2-0 mot Frankrike.

– Ronald Koeman har fått jobben med å gjøre Nederland til en fotballnasjon igjen. At de er blant de beste i Nations League er ganske utrolig med tanke på at de ikke har kvalifisert seg til de to siste mesterskapene, sier TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

På overtid fikk Nederland straffespark, som ble satt i mål av Depay. Seieren kunne vært enda større dersom det ikke hadde vært for en strålende Hugo Lloris.

Nederlands seier betyr også at Tyskland rykker ned fra det øverste nivået i Nations League.

Ronald Koemanns menn trenger ett poeng mot Tyskland i siste kamp for å vinne gruppen.

Nederland tok kommando fra start i kampen og fikk allerede i andre spilleminutt en enorm mulighet da Memphis Depay kom seg fri og spilte inn foran mål til Georginio Wijnaldum, som ble stoppet av Hugo Lloris.

Til tross for å dominere spillemessig, slet Nederland med å komme seg til ordentlig store målsjanser i førsteomgang.

Etter hvert tok Frankrike mer over og både Antoine Griezmann og Benjamin Pavard hadde begge brukbare muligheter til å sende verdensmesterne i ledelsen.

I det 44. spilleminutt kom scoringen, og det var vertene som tok ledelsen i Rotterdam. Hugo Lloris stoppet skuddet til Ryan Babel, men målvakten var sjanseløs da returen havnet hos Wijnaldum, som ordnet 1-0 for Nederland.

Nederlenderne fortsatte å styre kampen etter pause, og rundt en times spill var både Virgil van Dijk og Denzel Dumfries nær ved å doble ledelsen med sine headinger, men forsøkene gikk like over og ble reddet av Lloris.

Frankrike hadde nærmest ingenting å by på, og bare en strålende keeper i verdensmesternes mål sørget for at det ikke ble flere baklangsmål.

På overtid fastsatte Depay resultatet til 2-0 med en frekk straffelobb.