BREDT GLIS: Så bredt smite Robert Johansson da han tok sin første verdenscupseier i mars.
BREDT GLIS: Så bredt smite Robert Johansson da han tok sin første verdenscupseier i mars. Foto: Bendiksby, Terje

Barte-Robert fikset seg trønderdame

Og nå vil Lillehammer-gutten ta over hopp-tronen også.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som en av de få single på hopplandslaget gjennom OL-vinteren, fikk Robert Johansson mye tyn av lagkompisene sine for at den spektakulære og verdenskjente barten ikke var noe damemagnet.

Men det har snudd. Siden i vår har han hatt fast følge. Med en trønder, selvsagt.

– Om det var eneste alternativet vet jeg ikke, men kjæresten min er trønder, ja, humrer Robert Johansson, vel vitende om at trønderbart-klisjeen lever i beste velgående.

– God følelse

Med en «prinsesse» på plass på privaten, drømmer Johansson om å ta over tronen i hoppkongeriket. De to siste sesongene har han hatt en jevn stigning oppover resultatlistene. Før kveldens verdenscup-premiere, er han den av de norske hopperne som har vært mest stabil på trening gjennom sommeren.

Johansson og kjæresten har kost seg på ferieturer sammen.
Johansson og kjæresten har kost seg på ferieturer sammen.

– Jeg føler jeg hadde en enorm motivasjon da jeg gikk ut av sesongen i fjor. Og det var veldig lett å dra med seg den inn i den jobben man må gjøre inn i en ny sesong. Og jeg føler at jeg har et høyere nivå inne nå. Og det er en god følelse å kjenne på, forteller han til TV 2.

Han vant sitt første verdenscuprenn i Vikersund på tampen av forrige sesong.

– Det er den følelsen jeg prøver å ta med meg nå. Målet er å prestere på et mer stabilt nivå, ta pallplasser, og hamle opp med Kamil Stoch og de andre gutta.

– Trenger en ener

For selv om Norge vant lag-gull i OL. og forsynte seg med to bronsemedaljer (Johansson) og et sølv (Forfang) i de individuelle øvelsene, så har Norge manglet en ener.

– Målet er at en av våre utøvere kan være med å vinne de store turneringene som hoppuka og Raw air, sier Alexander Stöckl.

Til tross for den enorme suksessen han har hatt som norsk landslagssjef, så mangler han fortsatt en turneringsseier på sin solide merittliste.

– Vi jobber steinhardt for å komme dit, og prøver stadig å utvikle oss og finne nye løsninger på utstyr og teknikk, sier Stöckl, som innrømmer at han føler et press.

– Ja, det forplikter å levere på nytt etter sesongen vi hadde i fjor, men vi jobber hardt for å bli enda bedre.

Selvtillit

For Robert Johansson har det hele tiden handlet om å tro på at han kan bli en av de store.

– Man trenger en bekreftelse på at man kan være stabil, og kjempe i toppen. For min del var OL en utløsende faktor for min del. Der fikk jeg en god start fra første hopp, og hadde veldig klart for meg hvordan ting skulle gjøres.

Den følelsen tok han med seg i sesongavslutnigen der han var beste nordmann. Og skal vi tro Johansson rett, så har han altså greid å bevare den følelsen inn mot sesongstarten i Wisla.

– Den følelsen har jeg nå at jeg er kapabel til å kjempe i toppen, og det betyr mye nå i starten, sier Johansson.